« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
punk-šank aranžmani

Zbirka priča "Zvučni zid" predstavljena javnosti

Svi tekstovi sadržavaju uspomenu na neki bend, album ili pjesmu koji su ili pokretači radnje ili samo kulisa koja određuje njen tonalitet

Arsen Oremović s Daliborom Matanićem, jednim od autora priča iz zbirke
Arsen Oremović s Daliborom Matanićem, jednim od autora priča iz zbirke (Milivoj Keber/Cropix)
Više o

Dalibor Matanić

,

drago mlinarec

,

Krešimir Mišak

,

arsen oremović

,

borivoj radaković

,

bend zvučni zid

Zbirka priča "Zvučni zid" 27 suvremenih hrvatskih pisaca, novinara i redatelja, koje povezuje generacijska pripadnost i odrastanje uz rock'n roll klasike domaće i svjetske glazbene scene, predstavljena je utorak na glazbeno-književnoj večeri u Bulldog pubu, u organizaciji izdavačke kuće V.B.Z. i diskografske kuće Menart.

Zbirka objedinjuje 27 žanrovski različitih tekstova od fikcije do nostalgično obojenih sjećanja autora iz svijeta književnosti, filma i medija: Renata Baretića, Dražena Ilinčića, Krešimira Mišaka, Olje Savičević Ivančević, Ante Tomića, Ivice Prtenjače i drugih.

Po zamisli urednika Arsena Oremovića i Borivoja Radakovića, svi tekstovi sadržavaju uspomenu na neki bend, izvođača, album ili pjesmu koji su ili pokretači radnje ili samo kulisa koja određuje tonalitet radnje. Prisjetivši se stranih i domaćih glazbenika koji su presudno utjecali na njihovo odrastanje, formiranje ukusa i svjetonazora, poput Vana Morrisona, Brucea Springsteena ili Johnnyja B. Štulića, autori, rođeni u razdoblju između 1951. i 1975., potvrdili su pripadnost istoj generaciji koja je svoj vrhunac imala u novom valu i osamdesetima, a čiji je kontinuitet nasilno prekinut ratom.

Priče o tome što su im nekada značili rock'n roll klasici pročitalo je četvero autora: redatelji Dalibor Matanić i Goran Kulenović, književnica Željana Giljanović i novinar Robert Roklicer. Pred brojnom publikom u Bulldogu nastupio je i bend "Zvučni zid", koji čine četvorica od 27 autora čije se priče nalaze u knjizi. Krešimir Mišak (bas, vokal), Ognjen Sviličić (solo gitara), Borivoj Radaković (ritam gitara) i Arsen Oremović (bubnjevi).

Nakon što su odsvirali nekoliko domaćih i stranih rock klasika, promovirali su i svoj singl "Osmijeh" s novim tzv. punk-šank aranžmanom poznatog hita Drage Mlinarca iz 60-ih koji se smatra početkom autorskog rocka na ovim prostorima. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 09:23:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh