« Film
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SUMMIT ENTERTAINMENT NA MUKAMA

Zvijezde Sumraka se polakomile, moguće dovođenje jeftinijih glumaca

Pored glavnih glumaca, koji svoj zvjezdani status žele potvrditi većom plaćom, i sporedni glumci vjeruju kako rastuća slava opravdava podebljanje računa

(Wikipedia)
Više o

Kristen Stewart

,

Taylor Lautner

,

sumrak saga

,

show

,

KK Medo

Prema špekulacijama brojnih filmskih blogova, ali i glasinama koje dolaze iz filmskoga svijeta, sporedne glumce u petom dijelu Sumrak sage mogli bi zamijeniti jeftiniji, manje poznati glumci. Razlog? Povećanje plaće glavnih zvijezda.

Četvrti i posljednji dio knjižnog serijala, 'Breaking Dawn', odnosno Praskozorje, na filmskom platnu će biti prikazan u dva dijela. Dakle, imat ćemo dva filma, što je oduševilo brojne fanove, ali zadalo financijsku glavobolju Summit Entertainmentu, neovisnom američkom filmskom studiju koji ima pravo na filmsku adaptaciju bestselera s potpisom Stephenie Meyer.

Glumci su ugovorno bili vezani za tri prva nastavka, ali nakon fantastičnog uspjeha Sumraka, Robert Pattinson, Kristen Stewart i kasnije Taylor Lautner ponovo su pregovarali sa Summit Entertainmentom o malo debljem iznosu. Obzirom da je četvrta knjiga dovoljno velika da iz nje nastanu dva filma (u prijevodu više zarade) studio je morao pokleknuti pred zahtjevima trojstva za povećanjem plaće ako ih žele u petom filmskom dijelu. Ali sad su se apetiti povećali svima.

Navodno problema ima i sa sporednim glumcima. Peter Facinelli (Carlisle Cullen) i Billy Burke (Charlie Swan) nisu se bunili i pristali su pod manje-više jednakim uvjetima odigrati svoje uloge. Mlađa ekipa je pak tvrdoglavija. Kellan Lutz, Jackson Rathbone i Ashley Greene sve su popularniji pa vjeruju kako zaslužuju da im se to i financijski prizna. Prema neimenovanom izvoru koji je dao izjavu za Reuters, vrlo je moguće da će netko od njih biti otpisan i izbačen iz plana snimanja čisto da bi se ostalima dao primjer i uvid u posljedice prevelikog izvolijevanja. Obožavatelji mogućnost zamjene bilo kojeg od glumaca ne prihvaćaju kao opciju, ali tko njih pita? Izvršno vodstvo Summita pokazalo je da ne se ne ustručava demonstrirati svoju nesmiljenost iako je pomisao na mijenjanje glumaca na samom kraju serijala sasvim nelogična. Dobro, nelogična gledateljima, ali ne i onima koji upravljaju novcem.

Sjetite se da je Rachelle Lefevre, koja je igrala ulogu Victorije u prva dva filma, mjesto ustupila Bryce Dallas Howart u trećem nastavku, ali isključivo zbog problema u rasporedu snimanja. To je manje-više prošlo bez većih posljedica. Osim toga, i sam Taylor Lautner je mogao biti otpisan prije snimanja Mladog mjeseca jer nije bio dovoljno razvijen (čitaj: nabildan). Da je do toga došlo, malo je vjerojatno da bi obožavatelji to mogli oprostiti.

12.05.2010. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh