« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PREOKRET U SUĐENJU

Županijski sud danas u 15 sati odlučuje o puštanju Sanadera

Na ročištu zatvorenom za javnost pred sucem istrage Devčićem pojavit će se Sanader i njegovi branitelji koji će ponovno ponuditi jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

Slučaj Maestro

,

afera Hypo

Nakon što je Ustavni sud odlučio da bivši premijer Ivo Sanader iz Remetinca mora izaći najkasnije do ponedjeljka, 12. prosinca, danas je na Županijskom sudu u 15 sati zakazano ročište kojim se odlučuje o uvjetima puštanja, javlja Hina.

No, kako se doznaje na sudu, Sanader će do tog datuma biti na slobodi jedino ako se njegova obrana i USKOK slože s jamčevinom i eventualno drugim mjerama opreza te ako se jamstvo i provede.

Na ročištu zatvorenom za javnost pred sucem istrage Krešimirom Devčićem pojavit će se Sanader i njegovi branitelji koji će ponovno ponuditi jamčevinu od 12,4 milijuna kuna za puštanje na slobodu.

Neovisno o tome kakvu će odluku sudac istrage donijeti stranke u postupku imat će pravo žalbu u roku tri dana od preuzimanja rješenja.

U slučaju da se sve ne dovrši do roka koji je propisao Ustavni sud (12. prosinac u 7 sati) sudac istrage bi morao donijeti novo rješenje o istražnom zatvoru jer je Ustavni sud ukinuo sadašnje po kojemu je Sanaderu zatvor određen do 18. prosinca. S

Sanaderu je istražni zatvor posljednji put produljen 17. listopada uz obrazloženje da i dalje postoji opasnost od bijega. Sudac Devčić je tada odbio ponuđenu jemčevinu, na što je Sanaderova obrana podigla ustavnu tužbu koja je tada odbijena.

07.12.2011. 12:37:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh