Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2011. 12:37:02
PREOKRET U SUĐENJU

Županijski sud danas u 15 sati odlučuje o puštanju Sanadera

Na ročištu zatvorenom za javnost pred sucem istrage Devčićem pojavit će se Sanader i njegovi branitelji koji će ponovno ponuditi jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

Fotografija vijesti

Nakon što je Ustavni sud odlučio da bivši premijer Ivo Sanader iz Remetinca mora izaći najkasnije do ponedjeljka, 12. prosinca, danas je na Županijskom sudu u 15 sati zakazano ročište kojim se odlučuje o uvjetima puštanja, javlja Hina.

No, kako se doznaje na sudu, Sanader će do tog datuma biti na slobodi jedino ako se njegova obrana i USKOK slože s jamčevinom i eventualno drugim mjerama opreza te ako se jamstvo i provede.

Na ročištu zatvorenom za javnost pred sucem istrage Krešimirom Devčićem pojavit će se Sanader i njegovi branitelji koji će ponovno ponuditi jamčevinu od 12,4 milijuna kuna za puštanje na slobodu.

Neovisno o tome kakvu će odluku sudac istrage donijeti stranke u postupku imat će pravo žalbu u roku tri dana od preuzimanja rješenja.

U slučaju da se sve ne dovrši do roka koji je propisao Ustavni sud (12. prosinac u 7 sati) sudac istrage bi morao donijeti novo rješenje o istražnom zatvoru jer je Ustavni sud ukinuo sadašnje po kojemu je Sanaderu zatvor određen do 18. prosinca. S

Sanaderu je istražni zatvor posljednji put produljen 17. listopada uz obrazloženje da i dalje postoji opasnost od bijega. Sudac Devčić je tada odbio ponuđenu jemčevinu, na što je Sanaderova obrana podigla ustavnu tužbu koja je tada odbijena.

07.12.2011. 12:37:02
http://metro-portal.hr/zupanijski-sud-danas-u-15-sati-odlucuje-o-pustanju-sanadera/66152/