« Putovanja
objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana
TRAIL

Žumberak trail 2020

Manifestacija traje dva dana, a počinje u petak 21. kolovoza od 19 sati podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdody, a koje je i centralno mjesto događanja

Žumberak trail 2020.
Žumberak trail 2020. (Arhiva)
Više o

Žumberak trail 2020

Žumberak trail međunarodna je trail utrka koja ima tradiciju održavanja devet godina.
2018. godine, promjenom imena iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak trail mijenja se i sam koncept utrke te tako utrka postaje čisti trail koji broji četiri dužina staza:
Rekreativna - 8 km, Kratka - 15 km, Duga - 38 km i Ultra 50 milja (82 km).

Ovaj sportsko-manifestacijsko turistički proizvod aktivno predstavlja izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja. 

Manifestacija traje dva dana, a počinje u petak 21. kolovoza od 19 sati podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdody, a koje je i centralno mjesto događanja.

Start utrka je iz različitih mjesta, a cilj svih je u Perivoju dvorca Erdody.

Start najduže i najzahtjevnije utrke, ultre od 82 km je u subotu 22. kolovoza iz naselja Sošice u 00:00 sati.

Duga staza od 38 km starta iz naselja Kalje ujutro u 10:00 sati, kratka staza od 15 km kreće s Plešivačkih Poljanica u 11:00 sati, a zadnja, ali ne manje posebna, rekreativna staza od 8 km kreće iz Perivoja u 11:30 sati. Organizatorima se trećom godinom za redom pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc u kojoj trkači mogu osvojiti svjetske bodove u trail trčanju, a također će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. A čime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe.Bitno je napomenuti kako se prošle godine natjecalo preko 900 natjecatelja iz 16 stranih zemalja, a barem je još toliko biti pratećeg osoblja, navijača i gostiju.

Obzirom na situaciju izazvanu korona virusom, organizatori su maksimalno brinuli o sigurnosti natjecatelja i posjetitelja, povodom toga osmišljena je zaštitna maskica s logotipom manifestacije kao i samog koncepta manifestacije koja je na otvorenom prostoru.

Više o manifestaciji možete saznati ovdje: https://zumberaktrail.com/

18.08.2020. 14:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh