« Svijet
objavljeno prije 13 godina
FREAK

Zuckerberg jede samo meso koje sam ulovi

"Vjerujem da mnogi zaboravljaju da neko biće mora umrijeti da bismo ga pojeli, pa je moj cilj da to ne zaboravim, da budem svjestan onoga što imam"

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

vegetarijanstvo

,

Mark Zuckerberg

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg otkrio je u časopisu Fortune da je gotovo postao vegetarijanac jer je odlučio jesti meso samo ako je on sam ubio životinju piše Hina.

"Ove sam godine gotovo postao vegetarijanac jer jedem samo meso životinja koje sam ubijem. Dosad je to iskustvo bilo dobro: jedem mnogo zdravije i mnogo sam naučio o poljoprivredi i uzgoju životinja", napisao je Zuckerberg.

Mladi milijarder kaže da se ta odluka uklapa u njegov običaj da svake godine samome sebi postavi neki izazov - prošle je godine, recimo, odlučio naučiti kineski.

"Ove mi je godine osobni izazov da budem odgovoran za ono što jedem. Vjerujem da mnogi zaboravljaju da neko biće mora umrijeti da bismo ga pojeli, pa je moj cilj da to ne zaboravim, da budem svjestan onoga što imam", objasnio je.

"Nije mi problem što ljudi jedu, ali vjerujem da moraju preuzeti odgovornost i biti svjesni podrijetla te hrane, umjesto da pokušavaju ignorirati odakle dolazi", zaključio je Zuckerberg koji je svoj put prema odgovornosti počeo bacivši živog jastoga u vrelu vodu, nastavio s piletom, a sada se kani baciti na lov.

27.05.2011. 08:34:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh