« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SMJENA!

Zoran Milanović smijenio Slavka Linića

Zoran Milanović potjerao je Linića iz Vlade, a na njegovo će mjesto Saboru predložiti Borisa Lalovca

Milanović smijenio Linića
Milanović smijenio Linića (Screenshot)
Više o

Zoran Milanović

,

Slavko Linić

,

smjena Linića

,

Boris Lalovac

Zoran Milanović na pressici je objavio smjenu Slavka Linića nakon što su se premijer i ministar financija sastali jutros u Banskim dvorima.

Nakon sastanka Linić je izletio iz zgrade bez komentara, a Milanović je sazvao pressicu za 11 sati koju je otvorio potvrdom smjene Slavka Linića.

Uzrok smjene je, po Milanoviću, štetan ugovor koji je Linić potpisao u predstečajnoj nagodbi Spačve d.d. kojim je zemljište vrijedno 6 - 6.5 milijuna kuna po procjenama Erste banke i Porezne uprave plaćeno 33.5 milijuna kuna. 

Novi ministar financija trebao bi biti Boris Lalovac.

Milanović je na pressici rekao, između ostalog: "Rekao sam mu da nema moje povjerenje i da ne vidim kako bismo mogli nastaviti ovu suradnju. Za njegovog nasljednika ću predložiti Lalovca. Do ovoga je došlo jer me prije dva mjeseca bivša šefica Porezne upozorila na neke sumnjive predstečajne nagodbe. Pretpostavljali smo da je riječ o grešci, ali trebalo je odgovoriti na pitanje zašto? Predstečajne nagodbe su diskrecijski postupak i moraju biti besprijekorne. Moj posao je da provjeravam, postavljam pitanja i dajem naputke. Greška se može dogoditi...

Drugi razlog, ministar Linić je jedan intenzivan, katkad i agresivan prema suradnicima. Početkom ove godine imali tzv. slučaj pomoćnika ministra, kojega sam nažalost sam morao isključiti, jer ministar nije vidio što se mora učiniti, čekao sam dogovor i obraćanje javnosti, tražio sam od ministra da ga smijeni, on je to odbio, pa sam morao to učiniti javno. Ministar je nastavio cijelo to vrijeme do dana današnjeg govoriti o svom bivšem pomoćniku kao žrtvi."

Sve zajedno gledano, Milanović mu je u slučaju Šegon progledao kroz prste, no preko problema s Nadom Čavlović Smiljanec nije mogao prijeći.

06.05.2014. 10:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh