« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
TKO JE?

Boris Lalovac, nasljednik Slavka Linića

Boris Lalovac, dosadašnji zamjenik ministra financija popet će se stepenicu više čim ga potvrdi Sabor

Boris Lalovac novi je ministar financija
Boris Lalovac novi je ministar financija (Screenshot HRT)
Više o

biografija

,

ministar financija

,

Boris Lalovac

Boris Lalovac je novi ministar financija, čim prođe proceduru u Saboru, a danas ga je imenovao Zoran Milanović nakon smjene Slavka Linića. Lalovac je do sada bio zamjenik ministra financija, a evo i njegove kratke biografije.

Rođen je 1976. godine u Splitu, a diplomirao je 2000. godine na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Magistrirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu 2006. godine. Na otvorenu političku scenu stupio je krajem 2011. godine, kao zamjenik ministra financija, nakon pobjede Kukuriku koalicije na parlamentarnim izborima. 

Do tada je radio kao direktor sektora računovodstva, financija i izvještavanja u Raiffeisen Leasingu. Na tom je mjestu bio od 2005. godine, dok je prije radio u zaprešićkoj tvrtki "Karbon-Nova" i zagrebačkoj "Auto-Hrvatska".

Boris Lalovac godinama je i predavač na zagrebačkoj Visokoj školi za financije i pravo Effectus, kao i na Visokoj poslovnoj školi Libertas, na kojima predaje o financijskom izvještavanju, reviziji i kontrolingu. Govori dva strana jezika, engleski i talijanski, koautor je knjige "Poduzetnička ekonomija", a kao član SDP-ovog Savjeta radio je i na gospodarskom programu SDP-a.

06.05.2014. 12:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh