« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
SPLITSKI PRVI MAJ

Zoran Milanović podupro studentske prosvjede

Oni koji s metodama prosvjeda imaju poteškoća, ne razumiju demokraciju.

(Joško Ponoš, CROPIX)
Više o

Split

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

Ranko Ostojić

,

studentski prosvjed

,

fakultet blokada

,

prvi maj

Presjednik SDP-a Zoran Milanović podupro je danas studente koji prosvjedima traže besplatno visoko školstvo ocjenjujući takve zahtjeve razumnima.

"Za vrijeme ove Vlade višestruko je narastao broj onih koji moraju plaćati studij, a to nije dobro i studenti koji moraju plaćati to vide i ustali su protiv toga potpuno razumnim zahtjevima", rekao je Milanović.

Komentirajući metodu studentskih prosvjeda, Milanović je rekao da metoda koju su studenti izabrali "privlači više pažnje", a slične se metode mogu vidjeti diljem Europe. "Oni koji imaju s tim poteškoća, ne razumiju demokraciju", dodao je Milanović.

Na novinarski upit zašto je za 1. svibnja došao u Split poduprijeti SDP-ovca Ranka Ostojića za gradonačelnika, a nije ostao proslaviti Međunarodni praznik rada u Zagrebu, gdje je Milan Bandić SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Milanović je odgovorio kako je u Zagrebu svaki dan.

"U Zagrebu sam svaki dan i pružam potporu Bandiću, a nositelj sam i liste u Zagrebu", rekao je Milanović.

Govoreći o Splitu Milanović je istaknuo da je Ranko Ostojić najbolji kandidat za gradonačelnika u posljednjih 30 godina. "On je klasa za sebe i za klasu je iznad ostalih kandidata za splitskoga gradonačelnika", ustvrdio je.

Dodao je kako je predsjednik stranke koja se bori za povjerenje ljudi u cijeloj Hrvatskoj te da je u Split danas došao jer nikada prije nije bio na proslavi Međunarodnog praznika rada u tom gradu.

Također je istaknuo da je u Splitu u proteklih mjesec dana bez posla ostalo 1.500 radnika. "Nije problem ako se radna mjesta izgube, ali je tragedija ako se izgubi tako mnogo radnih mjesta u tako kratkom roku", rekao je Milanović. Dodao je kako državna vlast nije sposobna niti je zainteresirana za otvaranje novih radnih mjesta. (hina/metro-portal)

01.05.2009. 18:06:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh