« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
prvi svibanj

Komunisti privedeni u Puli

Provokacija nostalgičara u Puli

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

sindikalni prosvjed

,

prosvjedi

,

Nezavisni hrvatski sindikati

,

Stegnite vi remen bando lopovska

,

Udruga radničkih sindikata Hrvatske

,

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Zagrebački prosvjed trebao bi biti najveći, jer su se tri sindikalne središnjice udružile na Međunarodni praznika rada. Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Udruga radničkih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati pozvali su svoje članove da se okupe na središnjem zagrebačkom trgu i u povorci krenu prema Maksimiru.

Podršku su dobili i od Društva nezaposlenih Hrvatske, koje je pozvalo nezaposlene da se okupe u što većem broju u Maksimiru, dok su sindikalci pozvali studente koji blokiraju fakultete da im se pridruže.

Građanska inicijativa Bando lopovska također je najavila priključivanje prosvjedu, a ove godine u Maksimir nije pozvan niti jedan dužnosnik i političar, koji će se sigurno pojaviti glumeći „privatne osobe".

Naravno, jedini koji tamo dolazi legitimno je Milan Bandić, koji će dijeliti grah sponzoriran od strane Grada Zagreba, kao još jedan u nizu primjera trošenja gradskog novca u svrhe osobne promocije Bandića i njegove kandidature za gradonačelnika.

Hrvatska udruga sindikata želi biti posebna, pa je njihov tulum zakazan na Jarunu, blizu HNS-ovih štandova s ćevapima, a u Puli će organizirati i prosvjed protiv privatizacije hrvatske brodogradnje zajedno sa Sindikatom Istre i Kvarnera.

Po dolasku u Maksimir, ova se godina pokazala stvarno posebnom, jer su svi govornici dolazili iz redova radnika, dok su sindikalni čelnici ostali van svjetala pozornice i daleko od mikrofona, prepustivši ga neposredno pogođenima recesijom i Vladinim mjerama.

Pula je jedino mjesto gdje se do sada dogodio incident, a uzrokovali su ga pripadnici Šuvarovog SRP-a mašući zastavom KPJ - za mlađe čitatelje, zastavom Komunističke partije Jugoslavije, zemlje koja je postojala prije Hrvatske.

Dvojica muškaraca privedeni su u Policijsku postaju u Puli zato što su nakon prosvjeda sindikata na Portaratu mahali zastavom Komunističke partije Jugoslavije, doznajemo u Policijskoj upravi istarskoj. Oni su u 11,40 dovedeni u policijsku postaju te su nakon kriminalističke obrade "zaradili" optužni prijedlog za remećenje javnog reda i mira.

21-godišnjak i 65-godišnjak su članovi Socijalističke radničke partije-SRP, a na zastavi kojom su mahali pisalo je "Proleteri svih zemalja, ujedinite se" te KPJ-Komunistička partija Jugoslavije, piše Regional Express.

 

01.05.2009. 17:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh