« Knjiga
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
KNJIGE

Zoran Ferić: Dok prelaziš rijeku

Nakon maestralne sage o vlastitoj obitelji i njezinoj složenoj, pa i dramatičnoj povijesti u romanu Pujutujuće kazalište, Ferić se okrenuo svakidašnjici

Zoran Ferić
Zoran Ferić (Arhiva)
Više o

Zoran Ferić

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Dok prelaziš rijeku

Nedavno je renomirani zagrebački nakladnik objavio novu prozu istaknutog hrvatskog književnika Zorana Ferića  Dok prelaziš rijeku, na manje od 150 stranica (vrlo prihvatljiva količina teksta za današnjeg užurbanog čitatelja) u izvrsnoj, tvrdo ukoričenoj opremi.

Nakon maestralne sage o vlastitoj obitelji i njezinoj složenoj, pa i dramatičnoj povijesti u romanu Pujutujuće kazalište, Ferić se okrenuo svakidašnjici, temi o kojoj stalno slušamo, poneki i ovako ili onako sudjeluju, motivu ljubavnice, mlade, dosta mlađe ljubavnice. Glavni je junak u pedesetima a ona u dvadesetima, on je pisac a ona student kiparstva. Čitatelj prati njegova promišljanja

To je tema koja se sustavno pojavljuje u životu, u različitim varijacijama s mnoštvom likova, eruptivnih kratkotrajnih događanja ili mučnih, dugih dana, koji neće nikada završiti.

Koliko god je suvremeni svijet slobodniji nego onaj prije ili barem toliko oslobođeniji, još uvijek je ova delikatna tema odnosa mlade žene i starijeg muškarca smještena u prostor  zabranjenog voća.

Zoran Ferić ispisao je vrlo zanimljivu prozu, privlačnu za mnoge čitatelje. Istodobno ova će ih proza odvesti i prema njegovim ranijim naslovima, a ovoga pisca svakako valja čitati, osebujan je.

Piše: Miroslav Pelikan
08.01.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh