« Film
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
FILMOVI

"Zora" na festivalu u Karlovym Varyma

"Zora", novi dugometražni igrani film Dalibora Matanića i drugi dio njegove "Trilogije sunca", bit će prikazan na prestižnome filmskom festivalu Karlovy Vary, u kategoriji najznačajnijih filmova u protekloj godini

Krenulo ga...
Krenulo ga... (Arhiva)
Više o

Dalibor Matanić

,

Karlovy Vary

,

film Zora

Na 55. filmskom festivalu Karlovy Vary koji se održava od 20. do 28. kolovoza, Zora će biti prikazana u kategoriji Horizonti, u kojoj se prikazuju najznačajniji filmovi u protekloj godini.

Film Dalibora Matanića Zora drugi je dio njegove filmske Trilogije sunca (Zvizdan, Zora, Suton), izvijestio je u subotu Madison Consulting.

Nakon svjetske premijere prošle jeseni na tallinnskom Black Nights Film Festivalu, Zora je tako ušla na drugi festival A kategorije, od svega 15 filmskih festivala na svijetu koji se nalaze u toj najprestižnijoj kategoriji.

Na nedavnom 68. Pulskom filmskom festivalu, Zora je osvojila četiri Zlatne arene - za najbolju kameru, montažu, glazbu i oblikovanje zvuka.

U Zori, kao i u prvom filmu iz trilogije, Zvizdanu, Matanić se nastavlja baviti suprotstavljanjem najplemenitijih i najnižih ljudskih poriva.

Glavnog protagonista filma, Matiju, igra Krešimir Mikić, a Tihana Lazović njegovu suprugu Iku.

Film je nastao u produkciji Kinorame, Ascent Filma i RAI Cinema. Producentica Zore je Ankica Jurić Tilić, a koproducenti su Andrea Paris, Matteo Rovere i Ines Vasiljević. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, a skladatelji Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz.

Film je snimljen uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Mibaca, RAI Cinema, Eurimagesa, HRT-a, Friuli Venezia Giulia Film Comissiona i Regione Lazio. 

08.08.2021. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh