« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
RECENZIJA

Zopo ZP980, moćan smartphone uz sjajnu cijenu

Zopo ZP980 pokazao se kao izuzetno moćan smartphone koji može zadovoljiti apsolutno sve potrebe zahtjevnih korisnika.

Zopo 980 vrijedi svake lipe
Zopo 980 vrijedi svake lipe (Metro)
Više o

smartphone

,

recenzija

,

Zopo ZP980

,

WOWshop

Zopo ZP980 napokon je stigao u redakciju na recenziju jer ga već neko vrijeme pokušavamo dobiti u ruke kako bismo provjerili je li istina ono što se o njemu piše. Sjajan webshop WOWshop poslao nam je moćnu mašinu, pa evo što smo zaključili. 

Nakon otvaranja kutije, u njoj smo našli standardno opremljen smartphone - punjač s microUSB kablom za napajanje i spajanje na računalo, slušalice, dvije zaštitne folije i bateriju od 2000 mAh. Smartphone ima i dva utora za SIM kartice, oba 3G, kao i jedan SD utor za kartice do 32 GB kapaciteta.

Telefon izgleda odlično, aluminijski okvir dao mu je dodatni plus za izgled, jer ovaj 5-inčni smartphone debeo je samo 8.5 mm, pa izgleda vrlo elegantno i privlači pažnju čim ga stavite na stol ispred sebe, a uz to sjajno leži u ruci. Gorilla Glass II pobrinut će se da ogrebotina od korištenja - nema.

Kapacitivni IPS ekran djeluje moćno čim ga upalite, jer vas HD rezolucija (1920 x 1080px) oduševi u trenu, pa smo ga odmah spojili na redakcijski Wi-Fi kako bismo vidjeli što stvarno može. Što reći, nakon pokretanja YouTube aplikacije prvo nam se pokazao trailer za Teenage Mutant Ninja Turtles koji nas je jednostavno ostavio bez daha, a kolege su trenutno počele kopati po diskovima tražeći nešto u HD rezoluciji za večernje uživanje uz kokice. Super retina zaslon gustoće točaka 441 po inchu uvlači vas u sebe, kao da gledate puno veću sliku, bogatih i toplih boja. Tu nas je Zopo kupio na prvu ...

Na rubovima se nalaze logično raspoređene tipke - paljenje na desnoj strani, jačina zvuka na lijevoj, utor za punjenje i spajanje na računalo je na donjem dijelu, a gore je ulaz za slušalice. Proba slušalica pokazala je da su pristojne kvalitete, ne žuljaju uši, a zvuk je dovoljno dobar da ih možete zadržati.

Android 4.3 zadovoljit će sve potrebe za brzim radom, potpomognut Octa core MTK MT6592 1,7Ghz procesorom koji će uspješno odraditi svaki multitasking, podržan s 1GB RAM-a i 16 GB ROM memorije koja će vam biti dovoljna za sve moguće igrice i aplikacije kojih se možete sjetiti, a uz to vam ostavlja i mjesta za glazbu ili filmove.

Spajanje na Wi-Fi hotspotove po gradu prošlo je besprijekorno, kao i fotografiranje i snimanje videa - visokokvalitetna kamera od 14 MPx radi bez greške, kao i prednja od 5 MP, a ako se malo igrate s postavkama, i boje će postati toplije nego što su po defaultu.

Sve u svemu, radi se o vrhunskom smartphoneu koji će bez ikakvih problema zadovoljiti i zahtjevne korisnike, ljubitelje igara, kao i one kojima mobitel služi za posao. Velik broj predinstaliranih aplikacija, lokalizirano sučelje i odličan ekran samo su neke od karakteristika koje su nam se svidjele.

Jednom riječju - kupiti! Gdje? Već smo spomenuli, WOWshop.hr mjesto je gdje ćete osim ovoga pronaći još odličnih smartphonea koji se inače ne mogu naći na hrvatskom tržištu. Servis je osiguran, garancija je godinu dana, tako da ne treba nasjedati na ponude operatera koji prodaju "povoljne" telefone, a zapravo vas vežu uz sebe na dvije godine i svaki mjesec uzimaju lijepe novce za telefone koji nisu ni blizu ovako kvalitetni.

Cijena je možda i najbolji dio cijele priče - 2099 kuna za octa-core mašinu koja samo što ne kuha kavu i masira vam leđa je stvarno povoljno. Stoga, preporuka je sljedeća - istresite bakinu zalihu iz kutije za kekse, kupite obavezno!

I da, ako se pitate kako je prošlo večernje gledanje filma u HD-u, već pogađate - genijalno!

Karakteristike mobitela:

5,0" Full HD
super retina ekran, 1920*1080, 441PPI
Gorila Glass 2
Octa core MTK MT6592 1,7Ghz 
RAM 1GB
ROM: 16GB
Android OS 4.2.
GPS
3G
Dual SIM
stražnja kamera 14MP
prednja kamera 5MP

02.04.2014. 10:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh