« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
MLJAC?!

Zobenom kašom do lijepog tena

Zobena kaša zdrav je doručak koji se svima preporučuje, no osim toga može se upotrijebiti i za ljepotu

Zobena kaša odlična je za kožu
Zobena kaša odlična je za kožu (Arhiva)
Više o

maska za lice

,

zobena kaša

,

piling

,

njega ruku

,

maska protiv akni

Zobena kaša jedno je od jela na koje će većina frknuti nosom i preskočiti, vjerujući da je to bilo OK za njihove bake, ali ne i za njih. Greška, naravno, jer je upravo to doručak koji može napraviti puno za vaše zdravlje.

No, uz to, zobena je kaša upravo genijalna za našu kožu zbog umirujućeg djelovanja fitokemikalija kojima obiluje. 

Evo tri sjajna recepta koja su prikupili na Daily Makeoveru, pa razmislite još jednom kad prođete kraj zobenih pahuljica u trgovini. 

Piling za kožu radi se od 1 žličice zobene kaše, 1 žličice limunovog soka i dvije žličice jogurta. Sve dobro izmiješate i umasirate u lice, ostavite da djeluje deset minuta i isperite. Tako ćete očistiti odumrle stanice i nečistoće zobenom kašom, limun će vam dezinficirati lice, a jogurt nahraniti kožu.

Maska za lice protiv akni radi se malo drugačije, dovoljno je 3/4 šalice zobene kaše i malo vode. Skuhajte kašu minutu do dvije, a kad postane mlaka, nanesite na lice i ostavite 10 do 20 minuta. Ovako pripremljena, zobena će vam kaša ukloniti nečistoće iz pora i umiriti kožu.

Njegovati možete i ruke, i to tako da 5 žličica zobene kaše pomiješate u blenderu s dvije žličice meda, žličicom maslinovog ulja i žličicom mlijeka. Kad dobro promiješate, nanesite masku na ruke, navucite rukavice i ostavite da djeluje između pola sata i sat vremena, pa zatim isperite mlakom vodom.

11.03.2014. 15:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh