« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
OPREZNO

Znate li koja pića ne smijete piti s lijekovima

U istraživanju su se fokusirali na lijekove protiv bolova, upala i one protiv alergija

Pazite što pijete
Pazite što pijete (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

pića

Znate li kako na lijekove utječu razna pića s kojima ih ljudi uzimaju. Rezultat je da je najbolje slušati upute i tablete piti s vodom.

U istraživanju su se fokusirali na lijekove protiv bolova, upala i one protiv alergija. U nastavku donosimo popis pića s kojima nikada ne bi trebalo uzimati lijekove.

Coca Cola - ne treba posebno naglašavati da gazirana pića i nisu najzdravija, a i goleme količine šećera u njima mogu još pogoršati upalne procese. Coca Cola bilo je jedno od pića u studiji koje je također utjecalo na to kako se lijekovi razlažu u tijelu. Ona nije utjecala samo na lijekove protiv alergija.

Energetska pića - kada se ne osjećate kao da ste na najvišoj razini funkcioniranja, treba vam nešto što će vam dati energije. Ipak, energetska pića također su među pićima s kojima ne biste trebali piti tablete.

Kava - istraživači su u studiji uzeli u obzir kavu na dvije temperature, 5 stupnjeva i 37,7 stupnjeva. Ne samo da se zna da kava sadrži snažne spojeve i da kofein može utjecati na djelovanje lijekova, ali studija sada sugerira i da vruća pića poput kave, mogu promijeniti kemiju lijekova i kako se lijek razlaže u organizmu.

Mliječni proizvodi  istraživači su u studiji koristili mlačenicu, a iako mnogi zapravo ne piju s njome lijekove, ovo sugerira da i mliječni proizvodi nisu idealan izbor za popiti tablete s njima, piše Eat this.

Sok od naranče - poznat po vitaminu C, sok od naranče može biti piće kojem se okrećete kada vam nije baš najbolje. U ovoj studiji, dokučili su da je sok od naranče jedno od glavnih pića koje utječe na vrijeme otpuštanja aktivnih sastojaka lijekova s paracetamolom.

O alkoholu ovoga puta nema ništa... no, vjerojatno znate i sami da to nije najpametnije ...

13.02.2022. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.02.2022. 20:05
    Ubitacno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh