« Žene
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
LOL

Znate li koja je prirodna boja vaše kose?

Bojanje kose uzelo je maha u tolikoj mjeri da velik broj žena zapravo više niti ne zna koja im je prirodna boja kose

Koliko ste boja kose promijenili
Koliko ste boja kose promijenili (Arhiva)
Više o

kosa

,

boja kose

,

prirodna boja kose

,

bojanje kose

Bojanje kose prilično je rašireno, kod mlađih iz bunta, kod starijih iz želje da se sakriju sijede, a istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na preko 1300 žena dalo je zanimljive rezultate. Naime, čak 17 posto žena ne može se sjetiti kako im izgleda prirodna boja kose.

Što se tiče navika odlaženja kod frizera, u prosjeku se ide svakih 8.2 tjedna, a 39 posto ide samo na šišanje, dok 28 posto žena češće ide na bojanje kose, dok ravno trećina ide na bojanje i šišanje. 

Zanimljiv podataka je da samo 12 posto ispitanica nikad u životu nije bojalo kosu, a najčešća kombinacija bojanja je iz prirodno smeđe u plavu, što je napravila čak trećina žena. 

Inače, kosu je puno bolje njegovati prirodnim sredstvima poput kane, smeđe ili crvene, koja će dati prekrasne nijanse, a u slučaju da je želite posvijetliti, tu je cimet koji se u te svrhe koristi od pamtivijeka. 

>> Njega kose prirodnim sredstvima <<

Plavu kosu također možete dodatno posvijetliti čajem od kamilice i naranče. Skuhate jak čaj, ostavite ga da se ohladi i njime dobro operete kosu i utrljate ga. Nakon ispiranja dobro je kosu osušiti fenom ili staviti foliju na glavu, jer će toplota pomoći uljima da se bolje upiju u kosu.

20.10.2013. 09:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh