« Fun
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
GLUPA IMENA

Znate li kako su se zapravo trebali zvati Coldplay, U2 i Spice Girls?

Tko su Touch, Quarrymen, Starfish, The Rain i Feedback i jesu li nova imena bolja od starih?

Spice Girls
Spice Girls (Wikipedia)
Više o

The Beatles

,

Coldplay

,

Spice Girls

,

imena

,

Oasis

,

U2

,

zračni napadi

Popularni bendovi skoro su završili s pomalo glupim imenima. Cinici će reći da ni stvarna imena nisu posebno maštovita, ali čini se da su ipak bolji izbor od prvih prijedloga.

Spice Girls = Touch
Spice Girls su na samom početku karijere nosile naziv Touch. Geri, Victoria i Melanie tada su već bile u grupi, zajedno s Lianne Morgan i Michelle Stephenson. Svađe među djevojkama dovele su do izmjena članica (stigle su Emma i Mel C), a novi menadžment tražio je i novo ime. The Touch tako su postale Spice Girls.

Beatles = Quarrymen
Legendarni Beatlesi nastali su s godinama. John Lennon je 1956. osnovao grupu The Quarrymen, godinu dana kasnije stigao je Paul McCartney, a zatim i George Harrison. Došlo je do promjene imena: prvo u "Johnny and the Moondogs" pa u "The Silver Beatles".

Coldplay

Coldplay = Starfish
Chris, Jonny, Will i Guy svoje prve koncerte u Velikoj Britaniji odsvirali su pod nimalo privlačnim imenom Starfish. Cimer Chirsa Martina tada je bio član grupe koja se zvala Coldplay, ali je tražila novo ime s manje depresivnim prizvukom. Martin je potom uzeo odbačeno ime svog cimera i krenuo u osvajanje svjetske glazbene scene.

Oasis = The Rain
Skupina "The Rain" dolaskom braće Gallagher preimenovana je u Oasis. Ime je navodno predložio Liam Gallagher koji je sa svojim starim bendom svirao u Oasis Leisureu. Naziv mu se toliko sviđao da je grupu nagovorio na promjenu imena.

U2 = Feedback
Popularni rokeri nikako se nisu mogli dogovoriti oko naziva grupe. Grupa koju je započeo Larry Mullen Junior prvo se zvala Feedback, da bi po odlasku Richarda Evansa promijenila ime u The Hype. 

20.08.2010. 18:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh