« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan
SAVJETI

Znate li da vam dolazi migrena?

Liječnik vam može preporučiti kvalitetne lijekove protiv bolova, ali nije loše prepoznati znakove nadolazećeg napada

Pripazite!
Pripazite! (Arhiva)
Više o

migrena

Ako znate da se može pojaviti migrena, možda je možete na vrijeme spriječiti. A svatko tko je ikad iskusio takve probleme, zna koliko bi to moglo biti dragocjeno.

Ako možemo identificirati stvari koje možemo promijeniti, najboolje bi bilo spriječiti napadaj migrene. Međutim, znanstvenici još nisu do kraja sigurni mogu li promjene u ponašanju uvijek spriječiti napadaj migrene.

Napadaj migrene nije samo glavobolja, a znakovi upozorenja kao što su umor, bol u vratu i poremećaj sna mogu biti rani simptomi napada, ne samo okidač napadaja.

Stručnjaci savjetuju uzimanje lijekova u takvim slučajevima i prije nego što počne nepodnošljiva bol jer će se tako lakše spriječiti.

Što možete učiniti protiv migrena?

Liječnik vam može preporučiti kvalitetne lijekove protiv bolova, ali nije loše prepoznati znakove nadolazećeg napada.

Osim praćenja spavanja, tjelovježbe i prehrane stručnjaci predlažu pronalaženje načina za praćenje stresa koji je također ozbiljan okidač migrene.

Kognitivno-bihevioralna terapija često je korisna u borbi protiv stresa. Osim toga, vitamini i dodaci, kao što su magnezij i riboflavin, mogu biti učinkoviti u smanjenju učestalosti migrena.

Sve u svemu, nemojte biti u boli... riješite to!

27.01.2024. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh