« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
REVOLUCIONARNA EKSPEDICIJA

Znanstvenici pronašli dokaze da jeti postoji

Znanstvenici su u Sibiru pronašli otiske stopala snježnoga čovjeka, njegovu špilja te razne druge znakove, kojima jeti obilježava svoj teritorij

Fotografija vijesti
Više o

Sibir

,

Jeti

,

znanstvenici

,

snježni čovjek

,

dokaz

Skupina međunarodnih znanstvenika prikupila je "nepobitne dokaze" o postojanju jetija u sibirskoj Kemerovskoj regiji, izvijestila je regionalna uprava na svojim internetskim stranicama, javlja Hina.

"Tijekom ekspedicije u Gornju Šoriju u planinskom masivu Altajskih planina, znanstvenici su istražili špilju Azaskaju, prikupivši nepobitne dokaze koji pokazuju kako 'divlji snježni čovjek' živi na jugu Sibira, u planinskim predjelima Kemerovske regije", stoji u priopćenju, utemeljenom na otkrićima ruskih, američkih, kanadskih, švedskih i estonskih znanstvenika koji su sudjelovali u istraživanju.

"Pronađeni su otisci stopala snježnoga čovjeka, njegova špilja i razni drugi znakovi, kojima jeti obilježava svoj teritorij. U jednom udubljenju nastalom od otiska stopala, ruski znanstvenik Anatolij Fokin pronašao je dlake koje bi mogle pripadati jetiju", prenosi isti izvor.

Vlasti regije Kemerovo ističu da istraživanja skupine znanstvenika s 95 posto točnosti dokazuje da na njihovu teritoriju živi snježni čovjek te da će se se prikupljeni dokazi "istražiti u znanstvenom laboratoriju". "Dokaze bi mogli iskoristiti biolozi, liječnici i ostali znanstvenici", stoji u priopćenju lokalne uprave.

Altajske planine privlače turiste i ljubitelje planinskog skijanja, a znanstvenici tvrde da privlače i zagonetne snježne ljude. U planinskim predelima Kemerovske regije populacija tih mitskih bića posljednjih se godina utrostručila, tvrde znanstvenici i istraživači-entuzijasti. U Rusiji je održana naučno-praktična konferencija o problemima snježnog čoveka. Međunarodni forum okupio je obožavatelje jetija iz Kanade, Švedske, Estonije, Mongolije, Kine i Rusije.

10.10.2011. 16:14:45
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    EMS
    11.10.2011. 06:57
    Svaka im cast, nije proslo par dana od pocetka expedicije, a vec pronasli "nepobitne" dokaze :))).
  2. avatar
    igrice
    11.10.2011. 07:34
    točno to, mora se isplatit odmah :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh