« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
MA DA?!

Znanstvenici mogu od vas napraviti - ateista

Ako vjerujete u Boga, čuvajte se neurologa - mogla bi glasiti nova mantra za vjernike, jer vas oni određenim pretragama mogu pretvoriti u ateiste

Vjerujete li u Boga?
Vjerujete li u Boga? (Arhiva)
Više o

Bog

,

vjera

,

ateizam

,

magneti

Vjera je nekim ljudima izuzetno važna u životu, no ako spadate u takve, pripazite kad odlazite liječniku jer bi vas tretman magnetima mogao pretvoriti u - ateista.

U zadnje vrijeme neurolozi koriste magnete kako bi procijenili oštećenja mozga zbog moždanog udara, a odnedavno i da bi liječili depresiju.

Pritom se magnet koristi kao transkranijalna magnetna stimulacija, preciznije određeni se dijelovi mozga aktiviraju magnetnim impulsima. 

Zanimljiv eksperiment koji su proveli znanstvenici Sveučilišta York i Californija proučavao je učinak magnetskog isključivanja dijela mozga koji je zadužen za obradu prijetnje i došli su do zaključka da takva intervencija može imati posljedice na predrasude i uvjerenja ljudi.

Naime, pokazalo se da je čak trećina ispitanika nakon isključivanja centra za prijetnje prestala vjerovati u Boga. Uz to, gotovo jednak broj ispitanika postao je pozitivnije nastrojen prema izbjeglicama koje kritiziraju zemlju u koju su stigli. 

Zaključak - vjera je usko povezana sa strahom od smrti, a kad se ta prijetnja jednostavno isključi u našem mozgu, ona postaje suvišna ...

15.11.2015. 14:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh