« Film
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
BERLINALE 2014

Zlatni medvjed filmu 'Crni ugljen, tanak led'

Zlatni medvjed za najbolji film ovogodišnjeg Berlinalea dodijeljena je kineskom filmu 'Crni ugljen, tanak led' ('Bai Ri Jan Ho') redatelja Jinana Diaoa

Kineski favorit osvojio Zlatnog medvjeda
Kineski favorit osvojio Zlatnog medvjeda (Screenshot YouTube)
Više o

Zlatni medvjed

,

Berlinale 2014

,

Black Coal Thin Ice

Kineskom filmu koji prikazuje pretilog detektiva na tragu serijskom ubojici je dodijeljen i Srebrni medvjed za najbolju mušku ulogu koja je pripala glavnom glumcu Fanu Liaou koji igra detektiva Zhang Zilija.

Film 'Dječaštvo' ('Boyhood') američkog redatelja Richarda Linklatera, koji je posljednjih dana slovio kao veliki favorit kritike i publike, dobio je Srebrnog medvjeda za najbolju režiju.

I Srebrni medvjed - velika nagrada žirija dodijeljena je jednom američkom filmu, 'Grand Budapest Hotel' redatelja Wesa Andersona, kojim je festival u četvrtak 6. veljače i otvoren.

Srebrnog medvjeda za najbolju žensku ulogu dobila je Haru Kiroki za ulogu u japanskom filmu 'Mala kuća' ('Kisai ouchi'). Srebrni medvjed za najbolji scenarij pripala je Anni i Dietrichu Brueggemannu za njemački film 'Križni put' ('Kreuzweg').

Nagrada Alfreda Bauera za doprinos fimskoj umjetnosti dodijeljena je francuskom redatelju Alainu Resnaisu za film 'Voljeti, piti i pjevati' ('Aimer, boire et chanter').

Dokumentarni film 'Baršunasti teroristi' koji je nastao u češko-slovačko-hrvatskoj koprodukciji i koji je prikazan u sekciji 'Forum'dobio je nagradu publike dnevnog lista 'Tagesspiegel'.

Film 'Baršunasti teroristi', čiji je koproducent Siniša Juričić iz producentske kuće Nukleus film iz Zagreba, jedini je film iz hrvatske produkcije koji je bio prikazan na jednom od programa Berlinalea.

Na ovogodišnjem Berlinaleu bilo je prikazano preko 400 filmova i prodano je preko pola milijuna filmskih karata. Berlinale za završava u nedjelju danom rezerviranim za projekcije za široku publiku.

16.02.2014. 10:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh