« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SNJEŽNA KRALJICA

Zettel vodi nakon prve vožnje na Sljemenu, Ana 12., Nika 23.

Borba za naslov najbolje na šestom izdanju zagrebačkog ženskog slaloma prolazi u znaku Austrijanki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bojan Mrđenović/CROPIX)
Više o

Snježna kraljica

,

Ana Jelušić

,

Nika Fleiss

Na suncem okupanom Sljemenu okupilo se nekoliko tisuća gledatelja na početku prve utrke, a natjecanje je otvorila Kathrin Zettel. Nakon sjajnog nastupa s tek nekoliko manjih grešaka uspjela je odvoziti stazu za manje od minute, zasjela na prvo mjesto s kojeg je nitko nije uspio skinuti.

Odmah iza nje krenula je Marlies Schild, jedna od favoritkinja utrke, i nakon odličnog gornjeg dijela u donjem je izgubila gotovo pola sekunde prednosti i završila tek tri stotinke iza Zettle. Lindsey Vonn, čiji je nastup bio upitan zbog ozljede ipak nije u takvoj formi da bi se mogla boriti za postolje, pa je stigla na cilj s 1,71 sekundom zaostatka. No, vodeća u slalomu Svjetskog kupa Maria Riesch bila je bitno brža i stigla do trećeg mjesta s zaostakom od 22 stotinke.

"Napravila sam tri ili četiri pogreške, a par puta zabila sam skije u snijeg. Staza je vrhunska s obzirom na uvjete, te kišu koja je padala proteklih nekoliko dana", ocijenila je Jelušić.

Ana Jelušić skijala je prilično dobro, no nedostatak snage u zadnjih petnaestak vrata koštao ju je zaostatka od 1,37 sekundi za vodećom, što je nakon 40 skijašica koje su prošle stazu i dalje dovoljno za vrlo dobro 12. mjesto, s izgledima da u slučaju bolje druge vožnje uđe najmanje među prvih deset.

Nika Fleiss ponovila je vožnju od prošlih godina, stigavši na cilj s prilično velikim zaostatkom od 2,54 sekunde, što je bio rezultat za trenutno 23. mjesto i gotovo izvjesnim ulaskom u drugu vožnju. Sofija Novoselić je sa startnim brojem 77 doskijala do 55. mjesta, dok Matea Ferk i Tea Palić nisu uspjele završiti prvu vožnju.

Uz hrvatske navijače, na Sljeme su stigli i inozemni ljubitelji skijanja. U svečanoj loži utrku prate brojni uglednici iz političkog, kulturnog, sportskog i javnog života, a među njima je i zagrebački gradonačelnik i nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić.

Druga vožnja na rasporedu je u 12,30 sati.

03.01.2010. 10:47:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh