« Skijanje
objavljeno prije 10 godina
SNJEŽNA KRALJICA

Slalom otvara Austrijanka Zettel, Ana Jelušić starta deveta

Nika Fleiss je dobila startni broj 26, Matea Ferk 79, Sofija Novoselić će krenuti kao 84., a mlada Tea Palić kao 88.

Ana Jelušić na domaćem terenu kreće u slalomsku utrku deveta po redu
Ana Jelušić na domaćem terenu kreće u slalomsku utrku deveta po redu (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

Snježna kraljica

,

Sljeme

,

Ana Jelušić

,

Nika Fleiss

,

Janica Kostelić

,

Trg bana Jelačića

,

Kathrin Zettel

,

ždrijeb

Slalomsku utrku Snježne kraljice na Sljemenu u nedjelju ujutro prva će započeti Austrijanka Kathrin Zettel, dok će najveći hrvatski adut Ana Jelušić startati kao deveta.

Na zagrebačkome središnjem Trgu Bana Jelačića ždrijebani su startni brojevi za prvih petnaest skijašica, a nakon Zettel sa startne kućice na Sljemenu spuštat će se Marlies Schild, Lindsay Vonn, Maria Risech, Tanja Poutianen, Sandrine Aubert i Šarka Zahrobska.

Nika Fleiss je dobila startni broj 26, Matea Ferk 79, Sofija Novoselić će krenuti kao 84., a mlada Tea Palić kao 88. Na zagrebačkome slalomu nastupit će rekordnih 90 skijašica, a nagradni fond je 135.000 eura. Pobjednica će dobiti 50.000 eura, drugoplasirana 25.000, a trećeplasirana 12.500 eura. Naslov pobjednice brani Maria Riesch, a najbolja vijest za organizatore i postavljače staze je snijeg koji je na Sljemenu počeo padati popodne, pa održavanje utrke ne dolazi više u pitanje.

U nedjelju popodne održat će se i tradicionalna humanitarna utrka legendi na kojoj će nastupiti Janica Kostelić, Alberto Tomba, Atle Skaardal, Marc Girardelli, Christian Mayer, Peter Müller, Matjaž Vrhovnik, Kristian Ghedina, Boris Strel, Bojan Križaj, Jure Košir, Hilde Gerg, Hans Enn i Špela Pretnar. (hina/metro-portal)

02.01.2010. 19:20:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh