« Skijanje
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
SKIJANJE

Natjecanje skijaških zvijezda na Svjetskom prvenstvu pratite na Eurosportu

Gledatelji će moći pratiti sva događanja na stazi i izvan nje, uz 40 sati prijenosa uživo i dnevnim izborom najboljih trenutaka kroz emisiju Winter Sports Extra

Tina Maze je The Coach
Tina Maze je The Coach (Eurosport)
Više o

Tina Maze

,

St. Moritz

,

Eurosport

,

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju najsjajniji je događaj zimske sezone, a Eurosport će natjecanja iz St. Moritza prenositi uživo na svim platformama od 7-19. veljače 2017.

 Gledatelji će moći pratiti sva događanja na stazi i izvan nje, uz 40 sati prijenosa uživo i dnevnim izborom najboljih trenutaka kroz emisiju Winter Sports Extra, tijekom svih 13 dana vrhunskih natjecanja na FIS Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju.

St. Moritz je po 5. put domaćin prvenstva, sa stazama koje jamče maksimalno uzbuđenje za sve ljubitelje skijanja. Legendarni "slobodni pad" na startu muškog spusta svakako je vrhunac, jer skijaši niz kosinu od 45 ̊  ubrzaju do 140 km/h za 6 sekundi. U ženskom natjecanju tu je "Britannia" start koji također omogućava veliko ubrzanje u nekoliko sekundi.

Eurosport je u svoj tim vrhunskih stručnjaka koji prate natjecanja dodao legendarnu slovensku skijašicu Tinu Maze. Tina  je osvojila dva olimpijska zlata, u St. Moritzu pobjeđivala 4 puta, a sad preuzima ulogu trenerice ("The Coach") u sklopu emisije Winter Spors Extra, kroz koju će navijačima pružiti potpuno novi pogled na akciju koja se događa na stazi.

Uz Tinu Maze, međunarodni prijenos za Eurosport će voditi Jonathan Edwards, a lokalne će prijenose obogatiti vrhunski sportaši Frank Wörndl (Njemačka), Urs Lehmann (Njemačka), Hans Olsson (Švedska), Jean-Pierre Vidal (Francuska), Gauthier de Thessier (Francuska), Karen Putzer (Italija), Matteo Marsaglia (Italija), Finlay Mickel (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Nicolien Sauerbreij (Nizozemska).

Do Olimpijskih igara u Pjongčangu ostalo je još samo godinu dana. Gledatelji će na prvenstvu u St. Moritzu moći uživati u nastupima najvećih skijaških zvijezda poput Marcela Hirschera i Lindsey Vonn, jer strategija Eurosporta je praćenje olimpijskih sportaša tijekom cijele godine. Eurosport će u sezoni 2016/17 emitirati preko 800 sati prijenosa uživo, snimki i izabranih najboljih trenutaka zimskih sportova.

Tina Maze, Trenerica / The Coach tijekom prijenosa Svjetskog prvenstva u St. Moritzu 2017., je izjavila: „Veselim se što ćemo gledati sjajne nastupe najboljih skijaša i skijašica na svijetu. St. Mortiz je posebno mjesto za sve skijaše i ujedno jamči uzbudljiva natjecanja za gledatelje. Za razliku od Svjetskog kupa, natjecatelji znaju da ovdje imaju samo jednu šansu da stvari odrade kao treba i osvoje medalju. Svi će dati sve od sebe, a to jamči sjajno skijanje."

Tina je dodala: „Uzbuđena sam jer ću analizirati skijanje velikih zvijezda, gledati ih kako se pripremaju za utrke i kako odrađuju svaku vožnju. U St. Moritzu sam bila uspješna i jedno je od mojih najdražih mjesta za natjecanje. Znam što je sve potrebno za pobjedu i stoga ću gledateljima pružiti informacije potkrijepljene vlastitim iskustvom. Bit će ovo sjajan događaj s odličnom atmosferom i jedva čekam da akcija krene."

Prijenos 2017 FIS Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju na Eurosportu počinje sa ženskom super-G utrkom u utorak 7. veljače na kanalu Eurosport 1 i Eurosport Playeru.

07.02.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh