« Skijanje
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SNJEŽNA KRALJICA

Mikaela Shiffrin obranila sljemensku krunu

Mlada Amerikanka, svjetska i olimpijska prvakinja, svojom je 11. pobjedom u karijeri obranila naslov Snježne kraljice s najvećom razlikom ikada

Mikaela Shiffrin obranila je titulu Snježne kraljice
Mikaela Shiffrin obranila je titulu Snježne kraljice (Arhiva)
Više o

Sljeme

,

Mikaela Shiffrin

,

Snježna kraljica 2015.

Mikaela Shiffrin je Snježna kraljica, obranila je ovu laskavu titulu uvjerljivom pobjedom na Sljemenu ispred Katrin Zettel i Nine Loeseth s najvećom razlikom do sada - 1.68 sekundi.

Shiffrin je bila prva i nakon prve vožnje, a u drugoj je stazu postavio njezin trener što se na kraju pokazalo odlučujućim. Ukupno je 9 skijašica odustalo na ne baš jednostavnoj stazi (iako bi Gips imao tu što za reći), a Katrin Zettel je prije Shiffrin najboljom dotadašnjom vožnjom uvjerljivo preuzela prvo mjesto i bacila rukavicu vodećoj.

No, Shiffrin je pokazala da je s tek 20 godina već velika šampionka i suverenom vožnjom, bez ijedne greške udvostručila svoju prednost i ušla prva u cilj. Vodeća u ukupnom poretku i ljubimica sljemenske publike u odsustvu hrvatskih skijašica, Tina Maze, utrku je završila kao peta.

Nastupile su i četiri hrvatske predstavnice. Leona Popović, Matilda Šola i Iva Mišak koje su odustale, a Saša Tršinski zaostala je više od sedam sekundi u prvoj vožnji i nije ušla u drugu.

 

04.01.2015. 13:45:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh