« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SLJEME

Aubert Snježna kraljica, Ana 11., Nika 22.

Druga vožnja donijela je nekoliko izletanja i suzdržane vožnje naših natjecateljica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Snježna kraljica

,

Ana Jelušić

,

Nika Fleiss

,

Sandrine Aubert

Pobjednica šestog izdanja Snježne kraljice je Sandrine Aubert, mlada Francuskinja u usponu koja je do ove utrke bila treća u ukupnom poretku slaloma, no sada joj se smiješi vodeće mjesto, jer je najveću konkurenticu Mariu Riesch na četvrto mjesto današnje trke spustila mlađa sestra Susanne.

Drugo je mjesto pripalo vodećoj nakon prve trke Kathrin Zettel, koja nije uspjela izdržati pritisak i zaostala je za Aubert 43 stotinke sekunde. Ponajbolja slalomašica zadnjih sezona i dvostruka pobjednica sljemenske utrke Marlies Schield izletila je nekoliko vrata prije cilja.

Nika Fleiss osvojila je na kraju 22. mjesto drugom vožnjom u kojoj se mučila sa stazom jednako kao i prvoj, dok je Ana Jelušić skijala nešto opuštenije i brže, no gužva u ukupnom poretku i par stotinki razlike gurnuli su je na 11. mjesto. Naravno, ulogu u ovom plasmanu odigrala je i Anina astma koja ju je prilično izmučila između dvije utrke.

Popodne gledatelje očekuje utrka legendi, humanitarni dio natjecanja za djecu u domu u Gornjoj Bistri, a kako nastupa i Janica Kostelić, za očekivati je da će dobar dio gledatelja ostati na stazi.

03.01.2010. 13:18:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh