« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
PRIJELAZNO RAZDOBLJE

ZET: Kontrolori tolerantni do 1. srpnja, iza toga slijede kazne

Prijelazno razdoblje, odnosno praktična tolerancija u provedbi odluke zatražena je iz Ureda gradonačelnika da bi gotovo 250 tisuća građana moglo prikupiti neophodne dokumente

Nabavite novi pokaz do 1. srpnja
Nabavite novi pokaz do 1. srpnja (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

ZET

,

karte

,

kontrolori

Iz ZET-a su danas priopćil, a prenosi Hina, kako će njihovi kontrolori karata od 1. svibnja do 1. srpnja odnosno u prijelaznom razdoblju do početka pune primjene Odluke o socijalnoj skrbi vezano uz javni gradski prijevoz biti tolerantni prema onim putnicima koji nisu stigli ishoditi potrebnu dokumentaciju i zadovoljiti propisanu proceduru za ostvarivanje prava na besplatan javni prijevoz.

Korisnike usluga ipak mole da ne odgađaju početak pribavljanja dokumenata i ZET-ovih elektroničkih karata koje, kako navode iz ZET-a, već sada mogu izraditi na uobičajenim prodajnim mjestima. Pritom podsjećaju da će, nakon 1. srpnja, svi putnici trebati imati valjanu putnu kartu bez obzira na dob i socijalnu kategoriju kojoj pripadaju.

U priopćenju napominju kako su praktičnu primjenu Odluke o socijalnoj skrbi koju je 20. prosinca 2010. donijela Gradska skupština na području javnog prijevoza odgodili s 1. svibnja na 1. srpnja nakon dopisa iz Ureda gradonačelnika kojeg su im uputili Milan Bandić i Boris Šprem.

Prijelazno razdoblje, odnosno praktična tolerancija u provedbi odluke zatražena je iz Ureda gradonačelnika da bi gotovo 250 tisuća građana moglo prikupiti neophodne dokumente, među kojima i uvjerenje o prebivalištu koje izdaje Policijska uprava zagrebačka.

27.04.2011. 17:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh