« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PRODUŽENJE ROKA

Bandić i Šprem traže besplatni javni prijevoz do 1. srpnja

O Bandićevu i Špremovu zahtjevu priopćenjem je izvijestio Ured zagrebačkoga gradonačelnika

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

Boris Šprem

,

besplatni javni prijevoz

Zagrebački gradonačnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem zajednički su danas od predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića i direktora podružnice ZET-a Dubravka Baričevića zatražili da produže valjanost sustava besplatnoga javnog prijevoza do 1. srpnja 2011.

U priopćenju se podsjeća da 1. svibnja stupa na snagu dio odluke o socijalnoj skrbi koju je zagrebačka Gradska skupština donijela 20. prosinca 2010., a kojom je, među ostalim, uređeno i pravo na besplatan javni gradski prijevoz za određene kategorije građana.

Procjenjuje se da će gotovo 250 tisuća građana uživati tu povlasticu, to jest pravo na besplatni prijevoz, a za ostvarenje tog prava, ističe se u priopćenju, građani moraju prikupiti veći broj dokumenata, među kojima i uvjerenje o prebivalištu koje izdaje MUP - Policijska uprava zagrebačka, što ne mogu učiniti u zadano vrijeme - do 30. travnja. S obzirom na to da je riječ o velikom broju korisnika, od uprave Zagrebačkog holdinga i ZET-a zahtijevaju da građanima omoguće prijevoz po sadašnjim uvjetima do 1. srpnja 2011., dok ne pribave potrebnu dokumentaciju kako bi se od toga dana u cijelosti mogli koristiti svojim pravom u skladu s odlukom od 20. prosinca 2010.

26.04.2011. 19:54:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh