« Svijet
objavljeno prije 12 godina
ORUŽANI SUKOB

Žestoka pucnjava na ulicama Damaska

U sirijskoj prijestolnici Damasku došlo je okršaja između pobunjenika i snaga sigurnosti odanih predsjedniku Asadu

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Damask

,

oružani sukob

Žestoki oružani sukobi između snaga sigurnosti i pobunjenika izbili su u petak na ulicama sirijske prijetolnice Damaska, rekli su stanovnici i aktivisti, što je sve uobičajenija pojava u gradu koji se smatra uporištem predsjedničke vlasti, javlja Hina.

Stanovnici četvrti Meze su rekli da se kriju u kućama zbog pucnjave koja se čuje izvana a jedan od stanovnika je rekao da je "pucnjava toliko glasna da misli da su neki meci pogodili kuću" i dodao da se boji izaći iz kuće.

U prvim mjesecima 15 mjeseci dugog ustanka protiv predsjednika Bašara al-Asada Damask je bio čvrsto pod vladinim nadzorom dok su Asadove snage nastojale slomiti oporbu u drugim dijelovima zemje. Posljednjih mjeseci je u više četvrti došlo oružanih sukoba i bombaških napada.

Aktivisti su rekli da pobunjenici iz Slobodne sirijske vojske napadaju vojarne snaga sigurnosti u četvrti Meze. Ranije u petak je u predgrađu Damaska Kadsiji eksplodirao automobil bomba i ubio najmanje dvojicu pripadnika snaga sigurnosti, rekli su aktivisti.

08.06.2012. 21:31:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh