« Seks
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ZANIMLJIVO

Ženski orgazam je instrument - vjernosti?

Ovo je istraživanje u suprotnosti s nekim ranijim istraživanjima koja tvrde da glumljenje orgazma zapravo predstavlja pokušaj zaštite partnerovog ega

Više orgazama - više vjernost?
Više orgazama - više vjernost? (DeviantArt)
Više o

orgazam

,

ženski orgazam

,

evolucija

,

vjernost

Orgazam predstavlja misteriju za znanstvenike koji se nastavljaju truditi pronaći evolucijski smisao tom fenomenu, a dva znanstvenika tvrde da im je to i uspjelo - Ryan M. Ellsworth i Drew H. Bailey tvrde da orgazama zapravo postoji kako bi žene učinio vjernijima.

Nakon što su veseli znanstvenici ispitali i žene i muškarce, pokazalo se da su žene koje su češće glumile orgazme bile znatno sklonije varanju svojih partnera. Zanimljivo, neuspjeh u doživljavanju orgazma nije polučio isti učinak. 

S druge strane, pokazalo se da su veze u kojima nije bilo glumljenih orgazama trajale dulje, a žene su za takve odnose tvrdile da su kvalitetni i da su partneri posvećeni odnosu, komplimentirajući na taj svojim muškarcima.

Tako ispada da je ovo istraživanje u suprotnosti s nekim ranijim istraživanjima koja tvrde da glumljenje orgazma zapravo predstavlja pokušaj zaštite partnerovog ega i zadržavanje njegovog interesa. 

Što god od toga bila istina, vi za svaki slučaj osigurajte dragoj dovoljnu količinu orgazama da joj ne padne na pamet da ih potraži u tuđem krevetu. 

16.10.2015. 23:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh