« Seks
objavljeno prije 12 godina
FORNICATORS

Žene su sklonije prevari od muškaraca

Iako muške sklonosti šaranju u braku poprimaju mitske razmjere, žene su ipak te koje su bitno aktivnije

Žene ranije počnu varati i to rade češće od muškaraca
Žene ranije počnu varati i to rade češće od muškaraca (Arhiva)
Više o

žene

,

brak

,

preljub

,

seks

,

prevara

,

muškarci

,

varanje partnera

,

monogamija

,

tajne veze

,

izvanbračni seks

Fama o muškom mozgu koji jednostavno tjera na prevaru je samo fama, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na 4000 ispitanika oba spola. Prema rezultatima, žene imaju prosječno 2.3 tajna ljubavnika, u odnosu na "tek" 1.8 ljubavnicu koju imaju muškarci.

Muškarci su ustvrdili da varaju svoje družice zbog seksualnog uzbuđenja, dosade u braku i potrebe za osnaživanjem ega, žene traže emocionalno ispunjenje, jače samopouzdanje i dobru staru romantiku. Naravno, to ih ujedno čini zaljubljivijima u svoje tajne partnere.

Žene su, prema istraživanju, mlađe kad krenu u preljube, prosječno s 37 godina, dok muškarcima takve stvari pođu za rukom tek s 42 godine.

Zanimljivo, oba se spola slažu da je monogamija neprirodno stanje za čovjeka, iako 76 posto žena i 67 posto muškaraca tvrdi da i dalje voli svoje životne partnere, a čak 80 posto ispitanika oba spola ima namjeru ostati u trenutnom braku.

No, preljubnici su se pokazali i prilično dvoličnima, jer bi 40 posto žena i preko 30 posto muškaraca odmah zatražilo razvod braka kad bi otkrili da ih partner također vara. 

20.05.2012. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh