« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Žene se osjećaju staro u 29., muškarci u 58. godini

Muškarac se osjeća starim kad izgubi formu u krevetu

Žene se počinju osjećati starima u 29. godini
Žene se počinju osjećati starima u 29. godini (Deviantart)
Više o

Mladost

,

ljepota

,

starost

,

žene muškarci

Stara izreka kaže da smo stari onoliko koliko se starima osjećamo, a znanstvena istraživanja pokazuju da se žene tako osjećaju u 29., a muškarci u 58 godini života. Četvrtina žena kaže da se osjeća staro čim otkriju prvu sijedu vlas. Muškarci pak misle da više nisu mladi kad im oslabi izvedba u krevetu. Sve spomenuto sažeti su rezultati istraživanja kojeg je provela tvrtka za pogrebne uslzge Avalon Funeral Plans iz Španjolske i Velike Britanije. U njima stoji i da 10 posto žena tvrdi kako se počinju osjećati staro kad im koža počne gubiti zategnutost, a 50 posto pripadnica ljepšeg spola se osjeća mladima sve dok im 'atributi' ne izgube čvrstoću - naočito nakon poroda i dojenja. Oko tri posto žena smatra da je sigurni znak starenja to kad se počnu ponašati kao njihove vlastite majke.

S druge strane, muškarcima estetika ne igra toliko ulogu već forma u krevetu. Nadalje, 22 posto muškaraca tvrdi da je pomislilo kako su nastupile stare godine u trenutku kad im je glazba u barovima postala preglasna.

Psiholog Cary Cooper sa Sveučilišta Lancaster je kazao, a citira ga Daily Mail, da „u našem društvu privlačnost žena vrlo važna; muškarci ne moraju izgledati lijepo iz nekog razloga, ali žene moraju biti naočite". Cooper dodaje da su časopisi prepuni mladih i privlačnih žena. Kad se žene više ne osjećaju takvima, odnosno kad misle da ne spadaju u okvire modela postavljenih od strane društva i medija, te kad smatraju da nisu u skladu s trendovima i modom, počinju osjećati da im mladost prolazi.

28.03.2011. 08:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh