« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Sve je u bokovima

Žene s oblinama su inteligentnije?

Nova studija sugerira kako su žene s oblinama inteligentnije te imaju veće šanse da rode istu takvu djecu

Fotografija vijesti
Više o

žene

,

inteligencija

,

obline

Istraživanje koje je ispitalo 16.000 žena otkrilo je kako su one rasnijeg izgleda imale bolje rezultate na kognitivnim testovima, kao i njihova djeca. Što je veća razlika između struka i bokova, to su rezultati bili bolji.

Istraživači pretpostavljaju da je to povezano s masnim kiselinama koje se nalaze u bokovima. Naime, u tom područuju, uglavnom se nalaze dobre Omega-3 masti, koje pomažu i poboljšavaju mentalne sposobnosti žene, kao i njezinog djeteta tijekom trudnoće.

Studija Sveučilišta u Pittsburghu i Kaliforniji također navodi kako su muškarcima takve žene puno privlačnije.  Ipak, neki stručnjaci nisu toliko uvjereni u ove rezultate. ˝Teško je procijeniti nečiju inteligenciju samo na temelju jednog faktora. Treba uključiti socijalne prilike, obrazovanje, prehranu itd. I premda nam se logičnom čini ideja da su muškarcima mnogo privlačnije žene s oblinama, zapravo se takve karakteristike nalaze pri dnu ljestvice kada se traži ozbiljna potencijalna partnerica˝, naglašava prof. Martin Tovee sa Sveučilišta u Newcastleu.

10.11.2009. 06:17:21
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Parabola
    10.11.2009. 09:44
    Konačno je potvrđeno ono što već odavno znam , he he na vlastitom primjeru
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh