« Žene
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
DNEVNE OBAVEZE

Žene provedu skoro tri godine svojeg života kuhajući

Današnjim ženama je možda lakše nego njihovim bakama, međutim još uvijek obavljaju velik posao kuhajući za svoje obitelji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

žene

,

vrijeme

,

kuhinja

,

kuhanje

,

život

Istraživači su otkrili kako provedu u prosjeku 2,5 godine života kuhajući. Brojka se doduše prepolovila u posljednjih 50 godina, no muškarcima je još uvijek lakše. Muškarac u prosjeku kuha 1,4 godine svojeg života.

Istraživanje o navikama kuhanja pokazalo je kako 75 posto obiteljskih obroka pripremaju žene. Nakon posla, osam od deset žena provede sat ili više kuhajući. Ovo vrijeme se udvostručuje vikendima. To znači skoro devet sati kuhanja tjedno tijekom životne dobi u periodu od 18 do 65. Tijekom 1960-tih prosječna žena provodila je čak 6 godina svojeg života kuhajući, međutim brojka se smanjila zahvaljujući razvoju kuhinjske tehnologije i gotove hrane.

Profesionalni tv kuhar Antony Worrall Thompson komentira: "Kao osobi kojoj je profesija kuhanje, očekuje se da većinu svojeg života provedem u kuhinji. Ali 2,5 godine u kuhinji tijekom životnog vijeka žene je ogromna količina vremena, posebno ako se u obzir uzme da većina i radi osam sati dnevno. Ne iznenađuje činjenica da muškarci provode manje vremena kuhajući, međutim mislim da se broj onih koji kuhaju sve više povećava. Kuhinja više nije isključivo ženska domena."

11.08.2010. 07:54:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh