« Život
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
GO TOPLESS DAY

Žene demonstrirale za svoje pravo na topless

Tradicionalni Go Topless Day, koji se održava već četvrtu godinu, članovi kulta UFO iskoristili su kako bi još jednom digli glas za ustavna prava žena u Americi.

Fotografija vijesti
Više o

go topless day

,

topless

,

Venice Beach

Stotine žena golih su grudi paradirale kalifornijskim Venice Beachom. I dok su jedne bez srama pokazivale svoje adute, druge sudionice pokrile su grudi  naljepnicama. Izazvalo je to veliko zanimanje u koznervativnoj i paranoičnoj Americi gdje se čak i na kupanje u bikiniju gleda kao na nevjerojatno smjelo ponašanje. 

Demonstranti, među kojima je bio veliki broj muškaraca, digli su glas protiv licemjerja društva koje muškarcima dozvoljava obnaženost u javnosti, a ženama to strogo zabranjuje. Naime, u SAD-u je zakonom zabranjeno kupanje na plaži bez gornjeg dijela. 

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo "I muškarci i žene imaju bradavice. Zašto bi žene svoje krile" i "Jednaka prava za sve". 

Događaj je inspirirala grupa "Realians", koju je osnovao bivši sportski novinar Claude Vorlhon, poznat po svojim tvrdnjama da se nekoliko puta sreo s izvanzemaljcima. 

Jedna od članica ove grupe Lara Trstenjak kazala je da su po ustavu muškarci i žene jednaki u svakom smislu te riječi. 

"Ali ako Ustav ne podržava ta jednaka prava u svakom obliku, koje koristi od njega", kaže Trstenjak. 
27.08.2011. 21:47:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh