« Seks
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
NUSPOJAVE DONOŠENJA ODLUKA

Žene čija je "zadnja" manje se seksaju

Znanstvenici su došli su do zanimljivog otkrića proučavajući ulogu žene unutar obitelji te uspoređujući ta saznanja s učestalošću seksualnog odnosa s partnerom

Fotografija vijesti
Više o

seks

,

istraživanje

,

glava kuće

,

snošaj

Znanstvenici sa sveučilišta Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health došli su do zanimljivog otkrića proučavajući ulogu žene unutar obitelji te uspoređujući ta saznanja s učestalošću seksualnog odnosa s partnerom. Istraživanje je pokazalo da se žene koje su glava kuće manje seksaju, piše The Telegraph.

„Istraživanje smo proveli na šest zemalja i primijetili smo vrlo dosljedan uzorak. Što više žena odluka mora sama donijeti, za razliku od onih partnera koji zajedničkim snagama odlučuju, to su šanse da ima snošaj sve manje, kaže profesorica Michelle Hindin, voditeljica istraživanja.

Istraživanje je provedeno u Gani, Malaviju, Maliju, Ruandi, Ugandi i Zimbabveu, a od ispitanika su tražili da navedu nadnevak od zadnjeg snošaja. Nadalje, ispitanike se tražilo da navedu tko ima „zadnju" pri odlučivanju o zdravstvenoj njezi, kupovini nekretnina, kupovini dnevnih namirnica te o posjeti prijateljima i rodbini. U obzir su uzete godine, bogatstvo, jednakost, duljina braka i druge sociodemografske karakteristike.

„Razumijevajući kako pozicija žene u kućanstvu utječe na njenu seksualnu aktivnost može biti esencijalno za očuvanje njenih seksualnih prava te na taj način možemo pronaći način kako da oboje uživaju u zdravom seksualnom životu", zaključila je Carie Muntifering, suautorica istraživanja.

25.09.2011. 19:51:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Robertini
    25.09.2011. 20:41
    Ne može ni stići od toliko odlučivanja...

    One word ladies - DELEGIRANJE!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh