« Život
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
MA DA?

Žene bolje procjenjuju vina

Žene su bile uspješnije od muškaraca u utvrđivanju kvalitete vina i bolje u raspoznavanja različitih okusa

Žene i vino su bolji par
Žene i vino su bolji par (Shutterstock)
Više o

žene

,

vino

,

muškarci

Žene vole vino, a muškarci pivo - to je urbana legenda koja, pokazalo se, ipak ima utemeljenja u stvarnosti, jer ženama bolje ide od ruke ocjenjivanje kvalitete vina!

Tehničko sveučilište u Madridu provelo je istraživanje na 208 osoba na temelju slijepog testa. Ljudi su morali procijeniti razliku između šest različitih vrsta vina i opisati kako se osjećaju. U igri su bile dvije vrste bijelog vina, jedan rose i tri vrste crnog vina.

Žene su bile uspješnije od muškaraca u utvrđivanju kvalitete vina i bolje u raspoznavanju različitih okusa. Osim toga, stručnjaci su ocijenili da su žene bile veselije u odnosu na muškarce zbog vina.

Najbolje su osjećaje primijetile kada su pile bijelo vino, a nešto manje entuzijazma bilo je za vrijeme ispijanja crnih vina. 

Istraživanje se usredotočilo i na druga društvena obilježja poput razlike između starijih i mlađih osoba.

Voditeljica istraživanja, dr. Carolina Chaya, navela je: "Mladi piju zbog društvenog statusa i opuštanja, a stariji kako bi probudili uspomene i tradicije." 

Dodala je i da mladi osjećaju manje 'krivnje' zbog pića za razliku od starijih koji se boje utjecaja na njihovo zdravlje

16.06.2018. 11:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh