« Seks
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
OPA :)

Ženama preljub ide bolje od muškaraca

Istraživanja su pokazala da će žene sakriti preljub puno bolje od muškaraca, no jednako tako će ga i otkriti puno prije... dečki, oprezno!

Žene su spretnije, što reći...
Žene su spretnije, što reći... (Arhiva)
Više o

žene

,

nevjera

,

muškarci

Muškarce prati glas da su nevjerni, no kako to ne mogu biti sami, očito su u igri i druge žene koje su se u zakulisnim igricama pokazale puno lukavijim i spretnijim od svojih partnera u zločinu.

Znanstvenici sa sveučilišta Western Australia skupini od 1500 ispitanika pokazali su fotografije 189 bijelaca (101 muškarca i 88 žena) koji su prije toga odgovarali na pitanje jesu li bili nevjerni svojim partnerima. Ispitanici su ta lica trebali poredati po kategorijama od 1 do 10 ovisno od toga je li bilo "iznimno vjerojatno" do "malo vjerojatno" da su bili nevjerni.

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Royal Society Open Science pokazuju da su i muškarci i žene točno 'pogađali' preljubnike ali ne i preljubnice.

Ranija istraživanja provedena u svijetu o preljubima pokazuju da je 70 posto ljudi u više od 50 različitih kultura izvijestilo da je pokušalo oteti partnera druge osobe a 60 posto tvrdilo je da je u tome uspjelo.

Znanstvenici nisu željeli samo utvrditi mogu li muškarci i žene uočiti potencijalnu nevjeru kod pripadnika suprotnog spola nego i je li moguće otkriti preljubnika, pripadnika istog spola.

Znanstvenici su kazali kako rezultati nisu bili očekivani. Muškarci su uspijevali otkriti suparnike no žene su bile poput sfingi i njih nisu mogli 'provaliti' ni muškarci ali ni žene.

- Uzevši sve u obzir i muškarci i žene pokazali su iznadprosječnu točnost za razotkrivanje lica muškaraca no ne i za lica žena. Doživljaj nevjere doista se može skrivati u licu muškarca - napisali su znanstvenici.

28.12.2019. 21:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh