« Žene
objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana
MA DA?

Ženama muškarci zapravo ne trebaju

Znate li kakva treba biti "prava žena", a kakav "pravi muškarac" po mišljenju jednog i drugog spola, istražio je Institut IMAS iz Linza

Zanimljivo... ;)
Zanimljivo... ;) (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

Spolovi ne samo da razmišljaju drugačije, već imaju potpuno drugačije ideje i predodžbe o suprotnom spolu.

Naime, utvrđeno je kako su razlike u predodžbama dvaju spolova o samima sebi poprilične. Ostvarenje samog sebe, vlastiti prihod i materijalna neovisnost ženama su mnogo važniji nego muškarcima.

Osim toga, mišljenja spolova bitno se razlikuju i o vjernosti, pokazalo je istraživanje austrijskog instituta.

Kad je riječ o vjernosti, 70 posto muškaraca očekuje od žena besprijekorno ponašanje, a samo 64 posto žena to očekuje od sebe.

I obratno, samo 51 posto muškaraca smatra da je vjernost odlika "pravih muškaraca", ali zato to čini 68 posto žena.

Glavni zaključak istraživanja jest da ni muškarci ni žene poziciju muškarca u društvu više ne doživljavaju kao dominantnu.

Samo još 39 posto žena i 47 posto muškaraca smatra jači spol hraniteljem obitelji. Manje od petine žena spremno je podupirati partnera u karijeri i zbog toga zapustiti vlastitu.

Posebno zanimljivim institut ocjenjuje to što je samo 25 posto suvremenih žena spremno njegovati starog ili bolesnog člana obitelji, a sve ostale drže kako to ubuduće trebaju preuzeti profesionalne službe.

Među modernim ženama 61 posto njih smatra da je mnogo važnije ostvariti vlastite interese i ciljeve, a jedva 48 posto muškaraca to bi htjelo priuštiti svojim ženama. No, 66 posto gospode želi da im je partnerica privlačna i pazi na svoj izgled, a samo 54 posto žena tome pridaje važnost. 

02.03.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    02.03.2021. 19:15
    isto tako muskarci mogu reci da nam ne trebaju zene mogu misliti da im nema muskaraca podivljale bi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh