« Seks
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
DRAGI ...

Ženama je seks sredstvo nagrađivanja češće nego muškarcima

Znanstvenike su posebno zanimali razlozi nagrađivanja seksom kako bi dobili bolji uvid u ponašanje oba spola u vezama i braku

Dragi, bio si dobar ...
Dragi, bio si dobar ... (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

muškarci

,

dobar seks

,

seks kao nagrada

Ako budeš dobar, bit će svega ispod plahti, rečenica je koju muškarci, u malo eksplicitnijem obliku, čuju puno češće od žena, pokazalo je istraživanje na 2 tisuće ispitanika. Naime, čak 65 posto žena priznalo je da to često rade kako bi nagradile partnera za pomoć u kućanskim poslovima.

Znanstvenici se ovim rezultatima nisu iznenadili, jer smatraju da u vezi ili braku seks prestaje biti samo seks i ima više dimenzija, od kojih je jedna i nagrađivanje partnera. 

Muškarci, s druge strane, rjeđe koriste seks za nagrađivanje partnerice i to kako bi je nagradili što mu je omogućila gledanje nekog sportskog prijenosa ili izlazak s prijateljima.

Znanstvenike su posebno zanimali razlozi nagrađivanja seksom kako bi dobili bolji uvid u ponašanje oba spola u vezama i braku, a zaključili su da je seks uvijek nagrada za određenu vrstu ponašanja, no i oružje kako bi se to ponašanje isprovociralo.

02.06.2013. 23:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh