« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KRAJ PROMETNIM PATNJAMA

Zemuničani dobivaju podvožnjak ispod zadarske Zračne luke

Radovi na 60 metara dugu dvotračnu podvožnjaku počet će za godinu dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić/CROPIX)
Više o

Božidar Kalmeta

,

Hrvatske ceste

,

Zemunik

,

zračna luka zadar

,

podvožnjak

Sporazum o izgradnji podvožnjaka ispod zadarske Zračne luke potpisali su danas u Zemuniku ministar Božidar Kalmeta, Hrvatske ceste i zemunička općina. Time će se Zemuničanima omogućiti promet od svoga mjesta prema Zadru starom prometnicom.

Prema potpisanom Sporazumu izradba prometne dokumentacije za podvožnjak počinje odmah, a radovi na 60 metara dugu dvotračnu podvožnjaku počet će za godinu dana. Ostvarenje projekta pratit će predstavnici zemuničke općine i županijska uprava za ceste, a investitor će biti Hrvatske ceste. Sadašnja prometnica Zadar - Zemunik presijeca uzletno-sletnu stazu na zračnoj luci pa svaki put kada zrakoplovi slijeću ili uzlijeću, cesta se brkljama zatvara na tom dijelu, što izaziva gužve i prometne kolone, posebice ljeti.

Po naputku Europske komisije, a radi sigurnosti, ta se cesta zatvara 1. ožujka, a Zemuničani mogu do Zadra drugim dvjema prometnicama: priključkom na četverotračnu prometnicu Gaženica - Zadar II. na autocesti ili prometnicom Zemunik - Smoković - Zadar.

Sami mještani Zemunika smatraju da se tim dvama smjerovima previše obilazi, duže vremena putuje i kilometraža do Zadra je veća. Stoga su zadnjih mjeseci ultimativno zahtijevali izgradnju podvožnjaka ispod zračne luke, o čemu je danas potpisan i sporazum. Današnjem potpisivanju Sporazuma o izgradnji podvožnjaka ispod zadarske Zračne luke Zemunik nazočio je i zadarski župan Stipe Zrilić. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 21:12:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh