« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ISTRAŽUJE SE

Josipović vjeruje da će se pronaći autori tajnih dosjea

Predsjednik nije naveo na koga sumnja da stoji iza tajnih dosjea koji su pisani o nekim kandidatima tijekom predsjedničke kampanje

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

predsjednički izbori

,

predsjednički kandidat

,

Ivo Josipović

,

predsjednička kampanja

,

tajni dosje

,

paraobavještajne strukture

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je za Novu TV kako vjeruje da će se pronaći autori tajnih dosjea koji su tijekom predsjedničke kampanje pisani o nekim predsjedničkim kandidatima.

"Naravno da vjerujem da će se pronaći, jer da ne vjerujem, ne bih to ni pokretao", rekao je Josipović odgovarajući na novinarsko pitanje misli li da će se dobiti imena i prezimena ljudi koji stoje iza pisanja tajnih dosjea.

Na upit na koga sumnja, rekao je da on ne sumnja ni na koga, da je legalist, te kako želi da ona tijela koja su nadležna za istraživanje tih stvari obave svoj posao do kraja.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbio je pak nagađati o tome stoje li iza toga stari HDZ-ovi špijunski kadrovi. Šeks je rekao da ne želi nagađati "tko iza toga stoji, stoji li tko iza toga ili se jednostavno radi samo o narudžbi određenih kandidata da oblate svoje protukandidate".

Mediji nagađaju da su paraobavještajne strukture tijekom kampanje izradile krivotvorene dosjee o nekoliko predsjedničkih kandidata, među kojima su Nadan Vidošević, Dragan Primorac, Andrija Hebrang i Ivo Josipović. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 19:30:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh