« Život
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
NESHVAĆENI BORAC ZA PRAVDU

Željko Mitrović ukida hrvatsku glazbu i filmove zbog prodaje jahte

Mitrovićeva jahta koju je proizvela firma "Sunseeker" zaplijenjena je u hrvatskim vodama rujna 2010. zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu

Fotografija vijesti
Više o

Željko Mitrović

,

TV Pink

Zbog odluke hrvatskih vlasti da prodaju njegovu zaplijenjenu motornu jahtu „El Bosco", poduzetnik i vlasnik TV Pinka, Željko Mitrović, odlučio je ukinuti hrvatsku glazbu, reklame i filmove u svih pet zemalja u kojima TV pink emitira svoj program, javlja srpska agencija Beta, a prenosi Hina.

"Na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma", navodi se u podužem priopćenju, te naglašava kako "više nikada neće zataškavati incidente i neugodnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na ljetovanju u Hrvatskoj".

Mitrović je naveo kako ima "veliko povjerenje u institucije u Bruxellesu i Strasbourgu" i nada se "brzom razrješenju i naplati štete koju je bahata Hrvatska vlast napravila".

Mitrovićeva jahta koju je proizvela firma "Sunseeker", dugačka 32 metra, sa šest kabina na dvije palube, zaplijenjena je u hrvatskim vodama rujna 2010. zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu.

Pošto Mitrović nije želio platiti dva milijuna eura carine, ovoga je tjedna hrvatska carinska uprava preko Jutarnjeg lista oglasila njenu prodaju, piše u Mitrovićevu priopćenju.

Mitrović je u srijedu ocijenio kako se "radi o klasičnoj otimačini srpske imovine".

03.08.2011. 20:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh