« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
HUMANITARSTVO

Ovogodišnji Oscar za humanitarni rad dobiva Oprah Winfrey

Winfrey će biti dodijeljena Humanitarna nagrada Jean Hersholt za izvanredne doprinose u dobrotvorne svrhe, uz koju se također dodjeljuje i poznati kipić

Fotografija vijesti
Više o

Oprah Winfrey

,

humanitarni rad

,

Humanitarni Oscar

Slavnog američkoj voditeljici Oprah Winfrey biti će dodijeljena Humanitarna nagrada Jean Hersholt za izvanredne doprinose u dobrotvorne svrhe, tzv. „počasnog Oscara“, u sklopu ceremonije Governors Awards, prenosi Hina.

Winfrey će biti dodijeljena Humanitarna nagrada Jean Hersholt za izvanredne doprinose u dobrotvorne svrhe, uz koju se također dodjeljuje poznati kipić.

Jedna od najutjecajnih žena u SAD-u, 57-godišnja medijska mogulica koja je 1985. nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Boja purpura", najbogatija je Afroamerikanka 20. stoljeća i jedina Afroamerikanka milijarderka.

Financijski izdašno podupire razne dobrotvorne i obrazovne svrhe, a osnovala je i Akademiju za djevojčice u Južnoafričkoj Republici.

Uz Winfrey, počasni će Oscari u studenome biti dodijeljeni i glumcu Jamesu Earlu Jonesu te majstoru šminke Dicku Smithu, za životno djelo.

Jones je glumio u više od 50 filmova. Taj 80-godišnji glumac 1971. je nominiran za Oskara za najboljeg glavnog glumca u filmu "Velika bijela nada", a poznat je i po ulogama u filmovima "Polja snova", "Patriotske igre" i "Lov na Crveni oktobar".

Smith je karijeru počeo 1945. kao prvi majstor šminke televizijske kuće NBC. Oscara je dobio 1984. za najbolju šminku u filmu "Amadeus", a nominiran je i 1989. za film "Važno je biti otac". Poznat kao "kum šminke", radio je i na filmovima "Kum", "Egzorcist" i "Taksist".

Svoje će kipiće Smith, Jones i Winfrey dobiti 12. studenoga na trećoj godišnjoj dodjeli Governors Awards u Velikoj dvorani Hollywood & Highland centra u Los Angelesu.

03.08.2011. 15:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh