« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SPLIT

Željko Kerum predstavio gradonačelnički program

Split treba postati grad turizma, biznisa i pameti, rekao je Kerum.

(Joško Ponoš, CROPIX)
Više o

Split

,

Jelena Rozga

,

Željko Kerum

,

lokalni izbori

,

Marko Tomasović

,

izbor gradonačelnika

,

nezavisni kandidat

Nezavisni kandidat za splitskog gradonačelnika poduzetnik Željko Kerum večeras je predstavio svoj program i kandidacijsku listu za Gradsko vijeće obećavši da će se kao gradonačelnik, u slučaju izborne pobjede, u svom mandatu zauzeti za izgradnju 10.000 stanova u Splitu.

U njegovom poslovnom prostoru Jocker, u nazočnosti mnoštva simpatizera, Kerum je predstavio i svoju listu kandidata za splitsko Gradsko vijeće među kojima je 10 žena i 14 muškaraca. Među poznatijim kandidatima Kerumove liste su hrvatski boksački reprezentativac Marko Tomasović i pjevačica Jelena Rozga.

U iduće četiri godine u Split treba investirati četiri milijarde dolara za igradnju deset tisuća stanova, deset vrhunskih hotela s pet tisuća ležajeva i 400 tisuća četvornih metara površine uredskih prostora, rekao je Kerum i obećao da će za njegova gradonačelničkog mandata u Splitu svoje poslovne urede otvoriti deset multinacionalnih kompanija.

"Split treba postati grad turizma, biznisa i pameti", rekao je Kerum.

Split trenutačno, rekao je, ima 1000 stanovnika manje nego 1990. godine, a to znači da su ljudi odlazili iz Splita tražeći bolji život. Kritizirao je dosadašnje političare koji su od osamostaljenja Hrvatske vladali Splitom rekavši da je njima bio cilj vlastita funkcija a ne napredak grada.

Kerum je izvjestio kako je splitskoj djevojčici Pauli Rađa za operaciju potrebno 40 tisuća dolara te je rekao kako on izdvaja 100.000 kuna za tu namjenu pozivajući i ostale nazočne da svojim prilozima pomognu izliječenje mlade Splićanke. Na kraju promocije priopćeno je da je pet nazočnih poduzetnika doniralo po deset tisuća dolara čime je, kako je rečeno, premašen potreban iznos za njeno liječenje.

Na večerašnjem predstavljanju, kojim je Kerum započeo predizbornu promidžbu, prikazan je i demo-snimak predizborne pjesme "Splite ja te volim" koju Željko Kerum pjeva s Mišom Kovačem. U kulturno zabavnom programu nastupili su klapa Iskon i čelistica Ana Rucner. Među nazočnima, Kerum je posebice pozdravio Vladimira Bearu, proslavljenog golmana splitskog Hajduka. (hina/metro-portal)

17.04.2009. 10:48:18
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dancica
    17.04.2009. 13:08
    iako je informatički nepismen i nikada nije učio u školi čovjek je uspio. Samo kako sada svom djetetu objasniti da treba učiti u školi??
  2. avatar
    tomo
    23.04.2009. 17:25
    Nije "uspio" čudom božjim, svojim umjećem, znanjem i sl.

    Koliko znam lik je obični lopov i sliedžija koji zbog specifične uloge koju igra može odlučiti ne platiti ljudima kojima je dužan brdo love, i ništa mu se ne dogodi. Znam još takvih likova, s nekima i sam imam iskustvo.

    S druge strane medalje, pljuju ga sa svih strana ljudi, nitko ga ne može smislit, ismijavaju ga. To se uvijek desi kad si takvog karaktera i ponašanja, i to znam iz meni poznatih primjera.
    U svakom slučaju, ja to ne bih nazvao nikakvim uspjehom.

    A djeca su pametnija nego mislimo... :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh