« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
ISPRIČAO SE, ALI...

Željko Kerum još nije preuzeo vlast u Splitu

Novopečeni splitski gradonačelnik nije došao na primopredaju vlasti, ali svima koji su ga očekivali iskreno se ispričao – oglasom u novinama!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić, CROPIX)
Više o

Ivan Kuret

,

Željko Kerum

,

splitski gradonačelnik

,

isprika

,

novinski oglas

Splitski gradonačelnik Željko Kerum, koji je jutros trebao početi s obavljanjem dužnosti u svojoj novoj karijeri, nije se pojavio na primopredaji vlasti. Kako piše Dalmacijanews, nakon dobivanja izbornih rezultata od strane Državnog izbornog povjerenstava koji su jučer i službeno stigli u Banovinu, Ivanu Kuretu je istekao mandat, ali sad već bivši gradonačelnik svog naslijednika nije dočekao.

Gradonačelnik Kerum se ravnateljima i članovima uprava ustanova i društava u vlasništvu grada Splita ipak odlučio ispričati, i to na veoma neobičan način - oglasom preko cijele stranice u jednim dnevnim novinama. U plaćenoj 'ispričnici' stoji kako 'radi saznanja koje je dobio i zbog izbjegavanja mogućih zlouporaba traži od svih ravnatelja da ne raspisuju natječaje za nova zapošljavanja, te ne donose važnije odluke i ne zaključuju važnije ugovore poput koncesija do primopredaje vlasti', navodeći kako to smatra moralnim činom politički odgovornih rukovoditelja.

Što je Kerum točno mislio pod pojmovima 'odgovorno' i 'zloporaba', te zašto je zatražio blokadu natječaja za zapošljavanje nije poznato, a Dalmacijanews o tome piše - "U Gradu Splitu nema niti jedan otvoren natječaj za zapošljavanje, a od koncesijskih natječaja raspisani su tek oni za obavljanje autotaksi prijevoza na području Grada Splita, šest koncesija za obavljanje komunalne djelatnosti crpljenja i odvoza fekalija iz septičkih, sabirnih i crnih jama na području grada, te davanja jedne koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na VI. dimnjačarskom području Grada Splita. Koja od tih koncesija je zasmetala novom gradonačelniku Željku Kerumu ne znamo, jer se niti on niti dogradonačelnik Jure Šundov ne javljaju na pozive."

Bivši HDZ-ov gradonačelnik naslijedniku je, nakon što ga nije dočekao, poručio - "Od danas je Željko Kerum i službeno gradonačelnik Splita kojemu je mjesto u zgradi gradske uprave. Ovakav način obraćanja javnosti je neprimjeren, nekorektan i uvreda svim ljudima koji su do danas časno obavljali svoj posao. Izborna kampanja je završila i on treba preuzeti svoju dužnost. Neka se ostavi gluposti i glasina i neka počne raditi." (metro-portal)

04.06.2009. 17:19:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh