« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SAX!

Željka Veverec At Ease

Željka Veverec je pjevačica koja je javnosti od ranije poznata kao pjevačica odličnog soul funk benda Mangroove s kojim je do sada objavila dva albuma

Željka Veverec nastupa u SAX!-u
Željka Veverec nastupa u SAX!-u (SAX!)
Više o

Željka Veverec

,

klub SAX

U srijedu, 22. listopada s početkom od 21 sat klub Sax! nastavlja s uspješnom sezonom koncertnog ciklusa ''Novi hrvatski jazz", a u ovu srijedu svi ljubitelji jazza moći će uživati u nastupu odlične soul & jazz glazbenice Željke Veverec koja će nastupiti uz pratnju Tonija Starešinića i Đure Dobranića.

Željka Veverec je pjevačica koja je javnosti od ranije poznata kao pjevačica odličnog soul funk benda Mangroove s kojim je do sada objavila dva albuma, a trenutno radijskim eterom kruže pjesme i s trećeg albuma kojeg upravo snimaju. Također je u suradnji s talijanskim producentom i klavijaturistom Soul Basementom, snimila album soul jazz balada 'Yesterday Today Tomorrow' koji je objavljen za Berlinsku etiketu Stereo Delux. Uz sve navedeno, Željka kao glumica i pjevačica nastupa u kazališnim mjuziklima pa smo je tako imali prilike slušati i gledati u Kosi, Aidi, Ljepotici i Zvijeri, Cabaretu, Jalti  i mnogima drugima.

Osim autorske glazbe koju stvara u Mangroove-u voli se poigravati s poznatim i manje poznatim pop pjesmama u opuštenim jazz aranžmanima, pa je tako oko sebe okupila odlične muzičare Tonija Starešinića (Mangroove, Chui, Tobogan...)  i Đuru Dobranića (Groovy Cakes),  te su zajedno krenuli u glazbenu igru.

Na pozornici je uvijek veselo, nepredvidljivo, nepretenciozno i prije svega opuštajuće. Pjesme krenu u jednom smjeru, ali tko zna gdje će završiti, i hoće li završiti istu večer, jer jazz je čarolija pod kojom ovo troje začaranih glazbenika improvizira i poigrava se ne samo solistički, nego kolektivno, sa strukturama i formama pjesama u čijim rukama od pjesme ostane samo naslov, a ono što taj naslov potpisuje svaku se večer stvara iznova, svaki put u nekom drugom smjeru.

Početak koncerta je oko 21 sat.

21.10.2014. 08:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh