« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
novi vlasnik

Željezaru Split očekuje neizvjesna budućnost

Većinski vlasnici najavljuju da žele nastaviti proizvodnju, ali ne znaju kada i pod kojim uvjetima.

(Cropix)
Više o

Zlomrex

,

Željezara Split

,

Carslon Private Equity Limited fond

,

Artur P. Jerdzejewski

Predsjednik uprave Carslon Private Equity Limited fonda Artur P. Jerdzejewski, smatra da je još rano govoriti o budućnosti Željezare.

"Nije nam lako u trenutnim okolnostima, što se održava i na razinu zaposlenosti, ali uvjeren sam da kompanija ima potencijal", rekao je Jerdzejewski pitanje hoće li Carslon nastaviti proizvodnju i zadržati zaposlene.

Cilj je, po njegovim riječima, restrukturirati kompaniju.

Odvjetnik Aleksej Mišković koji zastupa Zlomrex, rekao je kako je dogovoreno da će razgovori biti nastavljeni u srijedu te ocijenio da je današnji sastanak održan u dobroj atmosferi i da vjeruje da će pregovori biti uspješno okončani.

Upitan je li potpredsjednik Polančec govorio o uvjetima za realizaciju kupnje, rekao je da je o tome načelno razgovarano te da će ti uvjeti biti detaljno formulirani u dokumentima koje će strane razmijeniti.

Situacija u Željezari Split već je duže vrijeme vrlo teška - proizvodnja je prekinuta u travnju, a račun tvrtke je blokiran od kraja veljače.

U priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva ističe se kako su "predstavnici Zlomrex-a i Carlson-a izvijestili o sklopljenom ugovoru o kupnji dionica društva Željezara Split, s odgodnim uvjetima, od kojih je najvažnije istaknuti nužnu suglasnost i dogovor s HFP-om".

"Potpredsjednik Polančec je istaknuo kako je u slučaju Željezare Split, za Vladu Republike Hrvatske od najveće važnosti da Željezara Split što je moguće prije ponovo započne s proizvodnjom i da se osigura posao za što je moguće više radnika", navodi se u priopćenju.

Carlson Private Equity Fond jučer je u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi izvijestio da je sklopio ugovor, s odgodnim uvjetima, kojim je od od poljskog Zlomrexa kupio 95,86 posto dionica Željezare Split.

Carlson je britanska investicijska tvrtka usmjerena na ulaganja u mala i srednja poduzeća u Europi i Aziji koja posluju slabije no što bi objektivno mogla ili su na pragu preustroja, stoji na njezinoj internetskoj stranici. Vrijednost ulaganja kreće se u rasponu od 10 do 100 milijuna funti, a rok ulaganja je do tri godine.

Izvor: Hina

11.09.2009. 18:20:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh