« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
borba s vatrom

Požari u Dalmaciji većinom lokalizirani

Državna uprava za zaštitu i spašavanje, izvijestila je kako je lokalizirano nekoliko požara u zadarskom zaleđu, te u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Više o

ugašeni požari Dalmacija

,

vatra u Dalmaciji

Požar kod mjesta Bokulje, Gornja Slivnica, koji je izbio oko 15 sati, lokaliziran je, a vatra je zahvatila 1,5 hektar šume smreke i niskog raslinja. Požar su gasili pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar, te dobrovoljnih varogasnih društava (DVD) Posedarje i Ražanac te iz zraka dva air tractora.

Oko 16,45 sati lokaliziran je požar na području Smokovića kod Zemunika. Požar je dojavljen oko 16 sati, a u gašenju sudjeluju pripadnici JVP Zadar i DVD Sukošan, kao i dva kanadera i air tractor. Prema prvim procjenama požar je zahvatio oko 9 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Požar kod Gornje Slivnice, koji je dojavljen sinoć u 19 sati, lokaliziran je rano jutros u 3 sata. U gašenju su sudjelovali pripadnici državne interventne postrojbe (DIP) Zadar, te JVP Zadar i DVD-a Posedarje i Ražanac.

Oko 17,35 sati lokaliziran je požar niskog raslinja i smreke kod mjesta Miljevci, Širitovci. Požar je dojavljen oko 13,40 sati, a vatrom je zahvaćeno 12 hektara smreke, trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Drniš i DVD Drniš te dva kanadera. Na dežurstvu je ostao DVD Drniš.

Oko 16,30 lokaliziran je požar na području Prokljana, Raslina. Požar je dojavljen oko 15,20 sati, a u gašenju sudjeluju pripadnici JVP Šibenik te DVD-a Zaton, Šibenik, Vodice, Zablače i Brodarica kao i tri kanadera. Vatrom je zahvaćeno tri hektara smreke i borove šume te trave i niskog raslinja.

Oko 15,55 sati lokaliziran je požar otvorenog prostora na području Sevida kod Modrića. Požar je dojavljen oko 15 sati, a u gašenju su sudjelovali pripadnici DIP Split, DVD-a Marina, Vranjica, Kaštela, Trogira, Primoštena i Rogoznice te dva kanadera. Izgorjela su četiri hektara trave, niskog raslinja, makije i maslinika.

Oko 15,20 sati zaprimljena je dojava požara kod Kamešnice, na predjelu Rože. Gori šest hektara trave i niskog raslinja te bjelogorična šuma. Gase ga pripadnici DVD Trilj. U tijeku je sanacija rubnih dijelova požarišta.

Izvor: Hina

11.09.2009. 19:00:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh