« Fun
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
COOL

Želite raskrstiti s Crkvom? Ništa lakše ...

Ekipa s Facebook grupe Ateisti i agnostici Hrvatske napravila je sjajan Generator raskrsnih listova kojim ćete se osloboditi okova Katoličke crkve

Raskrsni list za vjernike
Raskrsni list za vjernike (Raskrsti.me)
Više o

ateisti

,

agnosticizam

,

agnostici

,

Raskrsni list

,

Generator raskrsnih listova

,

Raskrsti.me

Dosta vam je Crkve, željeli bi se ispisati, a to vam izgleda nemoguće? Pa, do sada je možda i bilo, ali ekipa iz grupe Ateisti i agnostici Hrvatske na Facebooku tvrde da su našli rješenje.

Na njihovim stranicama Raskrsti.me možete pomoću Generatora raskrsnih listova ispuniti i isprintati svoj Raskrsni list, potpisati ga i, kako oni tvrde, time ste ispunili sve što je potrebno da više niste ovca Katoličke crkve. Kako oni sami kažu na svojim stranicama:

Želite napustiti Rimokatoličku crkvu, a ne znate kako? U biti trebate samo poželjeti. Najbitnija je dobra volja, a za formalnosti ćemo lako!

Kad ste bili mali bebač roditelji, djed ili baka su Vas odveli u Crkvu i tamo tamo su Vas krstili i od tada ste od tada član Rimokatoličke crkve... Danas ste pak odrasla osoba s 18 i više godina i s organizacijom koja se zove Rimokatolička crkva ne želite imati nikakve veze niti posla. Katolička crkva je po Vašem mišljenju ultrazadrta, nacionalička, desničarska, homofobna i nazadna multinacionalna korporacija koja je opsjednuta materijalnim dobrima, nekretninama i seksom. Ne smatrate da ona može predstavljati Vas i Vaše stavove jer su Vaši stavovi daleko od njezine zadrte vjersko-političke ideologije. Dakle, sve u svemu Katolička crkva Vam lagano ide na jetra a pogotovo kad crkveni poglavari viču da oni govore u ime svih katolika Hrvatske a pošto su Vas krstili u toj Crkvi ispada da biskupi govore i u Vaše ime?

Jeste li pomislisli da biste se mogli jednostavno i službeno ispisati iz te i takve manje vjerske, a više političke organizacije? Niste jedini! Ima nas još takvih!

No, ne gnjavite lokalnog župnika da Vas "ispiše" jer čak i ako hoće (a neće) to ne može jer njegova organizacija smatra da kad ste jednom upisani u njihov klub više Vam nema van. Dobro ste čuli! Prema njihovim odredbama, krštenje je trajni "biljeg", nešto kao odsjecanje prsta (novi narasti neće) i oni Vas eto "ne mogu" ispisati. Dakle organizacija u koju uđete mimo svoje volje, a ne možete izaći svojoj volji unatoč... Doduše, prije je u toj organizaciji i postojalo pravilo da osoba može istupiti iz Crkve svojom voljom, ali je onda jako puno Europljana krenulo izlaziti iz Crkve pa su se popovi uplašili da bi to moglo ići dotle da postanu samo marginalna sekta. I naravno ukinuli tu mogućnost.

Ustav Republike Hrvatske, članak 40. jamči svim građanima slobodu vjeroispovjesti što u praksi znači slobodu da budemo ili ne budemo član neke vjerske organizacije ili Crkve. Dakle, prema Ustavu izlaz iz Katoličke crkve mora biti moguć.

Dakle što napraviti? Vrlo jednostavno! Napravite pismenu izjavu da istupate iz Katoličke crkve vlastoručno potpišite, a možete čak i ovjeriti kod javnog bilježnika i prema Ustavu i zakonima RH a i brojnih drugih država Vi ste istupili, bez obzira na interne crkvene smicalice i jeftine petparačke trikove. Ukoliko pismeno izjavite da se ne smatrate članom Katoličke crkve onda i  niste.

Ekipa s Facebook grupe "Ateisti i agnostici Hrvatske" za Vas je maksimalno olakšala posao! Ovdje se nalazi jedna simpatična web skripta koja se zove "Generator raskrsnih listova". Samo upišete svoje podatke i automatski ćete dobiti za download svečani i službeni "Raskrsni list" u PDF-u! Isti isprintate i potpišete - činom potpisa (ako je za vjerovati zakonima RH) prestajete biti član Katoličke crkve iako će Vas ona i dalje uporno voditi kao svoju ovcu.

Potpisani "Raskrsni list" možete uramiti i okačiti na zid, skenirati i pokazati ekipi na Facebooku, možete pokazati i svom lokalnom župniku koji će samo odmahnuti rukom. Odmahnite i Vi njemu, svojim osobnim "Raskrsnim listom"!

"Raskrsni list" mozete napraviti i ako ste vjernik i ako ste nevjernik. Nevjernici (ateisti) dobivaju "Raskrsni list" pod egidom "Ateisti i agnostici Hrvatske" s potpisom i pečatom administratora, te ateističkim insignijama.  Vjernici dobivaju neutralni "Raskrsni list" bez ateističkih simbola i referenci. Samo odaberite koji list želite, odluka je na Vama.

Dakle, upotrijebite Generator raskrsnih listova i obogatite svoj zid uramljenim Raskrsnim listom!


08.12.2013. 16:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh